Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Αντί να παραπονιόμαστε, καλύτερα να ντρεπόμαστε

Ανέκαθεν με ενοχλούσε η αντίληψη των Ελλήνων, σύμφωνα με την οποία τα περιμένουν όλα από το κράτος. Αν είναι δυνατόν να καθαρίζει ακόμη και τα πεζοδρόμια τους ή να κουρεύει το γρασίδι του κήπου τους! Ένα δεύτερο μεγάλο ελάττωμα τους που πηγάζει από το πρώτο, είναι η ενασχόληση τους με την πολιτική, από το πρωί ως αργά τη νύχτα. Το ίδιο παρατηρώ και στα περισσότερα ΜΜΕ που γράφουν συνεχώς για τα κόμματα, ανάλογα με τους αναγνώστες-πελάτες τους που τα επιλέγουν.
Για παράδειγμα σήμερα, όπου το διάγγελμα του πρωθυπουργού προκάλεσε ένα πυρ ομαδόν των αντιπολιτευομένων εναντίον του, αν και δεν είχε τίποτα το αρνητικό για τους Έλληνες που δυσκολεύονται να επιβιώσουν. Φυσικά χωρίς καμία κριτική σκέψη και χωρίς να δίνεται σημασία στις συνέπειες, αφού είχε ως αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν οι «Θεσμοί» εναντίον του και να τον απειλούν, βλέποντας πως συνηγορούν υπέρ τους πολλά ελληνικά ΜΜΕ. Πρόκειται λοιπόν για το επιστέγασμα της ανοησίας ενός μαζοχιστικού λαού που δεν θέλει να καταλάβει ότι, το «διαίρει και βασίλευε» είναι αυτό που τον έχει καταντήσει στη μεγάλη ντροπή της Ευρώπης.
Υπάρχουν βέβαια ορισμένοι, οι οποίοι προσπαθούν να δείξουν έναν άλλο δρόμο στους Έλληνες, λέγοντας τους πως οι ίδιοι κατέστρεψαν την πρωτογενή τους παραγωγή και όχι το ευρώ. Με αποδείξεις ευτυχώς, αφού τεκμηριώνουν πως το ποσοστό της ήταν στο 25% το 1980, ενώ της μεταποίησης στο 15%. Το 1983 τα ποσοστά έγιναν 19% και 14% αντίστοιχα, ενώ σήμερα είναι 3% και 6%.
Δίνουν επίσης λύσεις σε αυτούς που θέλουν πραγματικά να δουλέψουν, όπως είναι η ενασχόληση τους με τη σύγχρονη γεωργία που απαιτεί μικρές παραγωγές εξειδικευμένων προϊόντων, στα οποία η Ελλάδα έχει τεράστια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Εν τούτοις ελάχιστοι ενδιαφέρονται σε μία χώρα που η εξυπηρέτηση των πελατών αποτελεί ακόμη κενό αγοράς, αφού το μοναδικό τους μέλημα είναι οι κατηγορίες εναντίον όλων των κομμάτων, του ενός μετά του άλλου.

Άλλοι τώρα τους εφιστούν την προσοχή στο ότι δεν αγοράζουν ελληνικά προϊόντα και δεν στηρίζουν την ελληνική οικονομία, οπότε καλά να πάθουν (άρθρο). Γράφουν επίσης πως είναι ανόητο να βρίζει κανείς νυχθημερόν τη Γερμανία, όταν την ίδια στιγμή δημιουργεί ουρές μπροστά από τα γερμανικά Σούπερ Μάρκετ που βρίσκονται στην Ελλάδα, αγοράζοντας γερμανικά προϊόντα. Κανένας όμως δεν τους δίνει σημασία.
Οι περισσότεροι δεν αλλάζουν συνήθειες, ισχυριζόμενοι πως τα ελληνικά προϊόντα είναι πολύ ακριβά και δεν τους συμφέρει να τα αγοράζουν. Έτσι συνεχίζουν να προτιμούν τα προϊόντα των πολυεθνικών που ξανά βρίζουν, μαζί με το καπιταλιστικό σύστημα που τις εκτρέφει. Παριστάνουν επίσης πως δεν γνωρίζουν ότι, δέκα πολυεθνικές ταΐζουν σχεδόν ολόκληρο τον πλανήτη (φωτογραφία), συχνά με μεταλλαγμένα τρόφιμα και ποτά για να είναι πιο φτηνά.
Δεν αναρωτιούνται λοιπόν καθόλου πώς είναι δυνατόν οι Έλληνες μικροπαραγωγοί (οι οποίοι προσφέρουν αγνά, φυσικά, υγιεινά προϊόντα που ασφαλώς κοστίζουν, που δύσκολα βρίσκουν κάποια τράπεζα να τους χρηματοδοτήσει, που ακόμη και αν βρουν πληρώνουν πανάκριβους τόκους, που επιβαρύνονται με δυσθεώρητους φόρους για να εξυπηρετήσουν τα χρέη της χώρας τους κλπ. κλπ.), να μπορούν να ανταγωνιστούν τις πολυεθνικές!
Ελπίζω πάντως κάποια στιγμή να καταλάβουμε όλοι ότι, εάν δεν πάρουμε την τύχη μας στα δικά μας χέρια, η κατάσταση μας θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, όποιο κόμμα και αν βρίσκεται στην εξουσία. Πως είναι ντροπή μας να μας αρκούν τα παράπονα και να μην κάνουμε τίποτα για να βελτιώσουμε τη ζωή μας μόνοι μας.
Ευτυχώς πάντως που υπάρχουν κάποιοι, όπως ο πρώην πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίοι συνεχίζουν να παίρνουν πρωτοβουλίες. Εύχομαι να εκτιμήσουν την τράπεζα που συμμετέχει οι Έλληνες και να συνεργαστούν μαζί της, όπως επίσης με τις άλλες που είναι ακόμη ελληνικές, γυρίζοντας την πλάτη τους σε αυτές που μας έκλεψαν οι «Θεσμοί».

ΠΗΓΗ: http://www.analyst.gr/
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.