Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

ο πόλεμος των παροχών



Λόγω των παροχών που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας - «Οι θεσμοί αποφάσισαν ότι οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης δεν συνάδουν με τις συμφωνίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ - Στη γραμμή Βερολίνου και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας - «Με την πλάτη στον τοίχο» η ελληνική κυβέρνηση.
Είναι επίσημο! «Παγώνει» - τουλάχιστον έως τον Ιανουάριο - η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Γερούν Ντάισελμπλουμ, Μάικλ Ρέινς.
Ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup αναφέρει πως οι θεσμοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως «οι αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης φαίνεται να μην είναι συμβατές με τις συμφωνίες».
ESM: «Παγώνουν» τα μέτρα για το χρέος
Την ετυμηγορία των θεσμών, σχετικά με το αν οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα συνάδουν με τις δεσμεύσεις στο πλαίσιο του Μνημονίου, αναμένει πλέον ο ESM, προκειμένου να προχωρήσει την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, σύμφωνα με εκπρόσωπό του, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Τα όργανα του ESM, δηλαδή, έχουν προσωρινά σταματήσει τις κινήσεις για την υλοποίηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, συνδέοντας το θέμα με την παροχή έκτακτου επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους και την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, θέση που εξέφρασε και ο Σόιμπλε μέσω του εκπροσώπου του.
Οι θεσμοί αξιολογούν τον αντίκτυπο από τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και, σύμφωνα με το πρακτορείο, κατόπιν η διοίκηση του EFSF και του ESM θα αναλύσει την εκτίμηση των θεσμών και θα αποφασίσει πώς θα προχωρήσει.
Την ίδια ώρα, η Αθήνα, από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά του πρωθυπουργού της χώρας διαβεβαιώνει ότι οι παροχές κινούνται «απολύτως στο πλαίσιο της συμφωνίας».



ΠΗΓΗ: http://www.skitso.biz/

Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.