Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Α΄ Πανελλαδική Συνδιάσκεψη "ΑΡΔΗΝ" (ΒΙΝΤΕΟ)- ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ-ΒΙΝΤΕΟ

Α΄ Πανελλαδική Συνδιάσκεψη "ΑΡΔΗΝ"-  Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ

'Ενα Νέο Όραμα για τον Ελληνισμό!  


Στο βίντεο απόσπασμα από την ομιλία του εκπροσώπου του Κινήματος, Γιώργου Καραμπελιά


Με φόντο τις ηρωϊκές μορφές του Ρήγα Φεραίου, του Μαρίνα Αντύπα και του Ευαγόρα Παληκαρίδη και πέρα από ξεπερασμένους διχασμούς το Κίνημα 'ΑΡΔΗΝ" διακηρύσσει:

Αρνούμαστε πλέον τους ξεπερασμένους διχασμούς.  Αυτοκαθοριζόμαστε μόνο μέσα από τα προτάγματά μας, που αποτελούν και αιτήματα της πλειοψηφίας  του λαού: την εθνική ανεξαρτησία και τον πατριωτισμό, την κοινωνική δικαιοσύνη, την οικολογία, την άμεση δημοκρατία, την ενδογενή πνευματική και παραγωγική αναγέννηση του τόπου. Σε ένα ενιαίο απελευθερωτικό πρόταγμα εκσυγχρονισμού της παράδοσής μας.  Μόνο έτσι μπορούμε να συναντήσουμε δημιουργικά τα οράματα και τους αγώνες όλων των λαών, όλες τις άλλες απελευθερωτικές απόπειρες.
Οι ρίζες της ανημποριάς μας βρίσκονται ακριβώς στον βαθύτατο διχασμό ανάμεσα σε έναν εκσυγχρονισμό εισαγόμενο και ξενόφερτο και μια παράδοση που έσωζε την ιδωπροσωπία μας αγκιστρωμένη στο παρελθόν.  Εντούτοις, ό,τι μεγάλο καταφέραμε πρεγματοποιήθηκε όποτε συνδέαμε την παράδοση με το σύγχρονο, την Επανάσταση του '21, με το Βενιζέλο και την Εθνική Αντίσταση, τον Σολωμό και το Σεφέρη, τον Ρίτσο, τον Χατζηδάκι και τον Θεοδωράκη.

Το κίνημα ΑΡΔΗΝ κάνει ένα βήμα μπροστά και ανάβει ένα καντηλάκι απευθυνόμενο σε όσους ήδη αποστασιοποιήθηκαν από την περιρρέουσα αθλιότητα του πολιτικού τοπίου και ελπίζει πως θα πολλαπλασιαστούν εκείνοι που θα αποτινάξουν τις αυταπάτες, δειλίες, μικροσυμφέροντα και θα σπουδάσουν τη  νέα γραμματική της αλήθειας και της ευθύνης.

Και όπως φώναξε ο Γιώργος Κραμπελιάς, με τις λέξεις του Τσε Γκεβάρα, κλείνοντας την πρώτη ημέρα της Συνδιάσκεψης :

"Patria O Muerte! Venceremos!" 


(Πατρίδα ή θάνατος! Θα νικήσουμε!)



Ευχαριστώ το φίλο Κώστα Κ.
Ανάρτηση από: geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.