Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Διακήρυξη της «Κοινότητας Μηχανικών»

Για την Ανεξαρτησία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη, την Ενδογενή και Αυτόκεντρη Παραγωγική Ανασυγκρότηση
Μέσα από συνθήκες παραγωγικής ερήμωσης, με μια κυβέρνηση που συνεχίζει το καταστροφικό έργο των προηγούμενων, ξεπουλώντας ό,τι δεν τόλμησαν ή δεν πρόλαβαν οι προηγούμενοι, γη και ύδωρ κυριολεκτικά, οι Μηχανικοί καλούμαστε στις 20 Νοέμβρη να εκλέξουμε τα νέα όργανα στα περιφερειακά τμήματα και την κεντρική αντιπροσωπία του ΤΕΕ.
Από τους εντονότερα πληττόμενους επιστημονικούς κλάδους, με τεράστια αφαίμαξη τα τελευταία χρόνια, λόγω μετανάστευσης, αλλά και διαγραφών για να γλυτώσουν από τις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές και την ανεργία, αντί να είναι ο στυλοβάτης της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, εξαναγκάζονται από τις διαπλεκόμενες ηγεσίες τους να φυτοζωούν παρασιτώντας, μέσω εργασιών εξευτελιστικής αμοιβής, που συχνά φορτώνονται ή θα φορτωθούν στις πλάτες των πολιτών με τη μορφή χαρατσιών.
Η έλλειψη οράματος των συνδικαλιστικών παρατάξεων κάνει απαραίτητη την ύπαρξη μιας νέας κίνησης στον χώρο των μηχανικών.
Μιας κίνησης η οποία δεν θα εγκλωβιστεί στα στενά όρια μιας «οικονομίστικης» λογικής και της «διατήρησης των κεκτημένων», αλλά θα καταστήσει τον χώρο των μηχανικών οργανικό μέρος της γιγαντιαίας προσπάθειας που απαιτείται για την αποαποικιοποίηση της χώρας
Την αναγκαιότητα αυτή επιχειρούμε να την κάνουμε πράξη σε τοπικό επίπεδο συγκροτώντας την κίνηση «Κοινότητα Μηχανικών», η οποία θα παρέμβει στις ερχόμενες εκλογές του ΤΕΕ ΤΔΕ, αναγνωρίζοντάς τες ως μια στιγμή μόνο της ευρύτερης προσπάθειας και του συνολικότερου αγώνα που οφείλει να δοθεί.
Ενός αγώνα που δεν μπορεί να είναι απλώς κλαδικός ή συντεχνιακός, αλλά συνολικός και ειλικρινής.
Για ένα ΤΕΕ αντάξιο του ρόλου που πρέπει να έχει εντός της Ελληνικής κοινωνίας. Σαν συλλογικό όργανο έκφρασης των μηχανικών οφείλει:

  •  Να απαιτήσει τη στήριξη των νέων συναδέλφων, για να έχουν κίνητρο να παραμείνουν στη χώρα και να παλέψουν γι’ αυτήν.
  • Να απαιτήσει την ενίσχυση καινοτόμων εγχειρημάτων που ξεκινούν μέσα στα πανεπιστημιακά εργαστήρια ή σε νεοφυείς προσπάθειες συναδέλφων.

  • Να στηρίξει και να προωθήσει συνεταιριστικές και συνεργατικές δραστηριότητες συναδέλφων ως απάντηση στην κρίση της ατομικής επιχείρησης.
u Να συμβάλει και να απαιτήσει ώστε τα αναπτυξιακά κονδύλια και τα ευρωπαϊκά προγράμματα να έχουν κατεύθυνση προς την ανασυγκρότηση της ενδογενούς παραγωγής.
  • Να απαιτήσει ώστε η Τράπεζα Αττικής να αποτελέσει στήριγμα σε εγχειρήματα ενδογενούς παραγωγικής ανασυγκρότησης, στον βαθμό που της αναλογεί. Να απαιτήσει διαφάνεια στη διοίκηση, να σπάσουν οι δεσμοί διαπλοκής!
  • Να σταθεί απέναντι και να τα βάλει με τις μαφίες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, την παλιά και νέα διαπλοκή και την κομματοκρατία.
  • Να στηρίξει τους μηχανικούς του δημοσίου, ενισχύοντας ουσιαστικά την παρουσία τους και τον ενεργό ρόλο τους στην ορθή λειτουργία του τεχνικού έργου του, εκμηδενίζοντας τον κίνδυνο της ιδιωτικοποίησής του, διαχωρίζοντάς το από το παρασιτικό κράτος των κομμάτων, απαιτώντας αξιοπρεπή στελέχωση των υπηρεσιών, αναλόγως του φόρτου εργασίας.
  • Να πάψει το ΤΕΕ να είναι άντρο διαπλοκής και εκφραστής των συμφερόντων μεγαλοεργολάβων. Χώρος ανάδειξης για καριερίστες πολιτικούς που εξαργυρώνεται με κυβερνητικές θέσεις και βόλεμα ημετέρων.
  • Το ΤΣΜΕΔΕ να πάψει να είναι εισπρακτικός μηχανισμός, αλλά αρωγός στον αγώνα των μηχανικών, να σεβαστεί τον ιδρώτα και την αγωνία τους.
  • Άμεση επιστροφή ή συμψηφισμός της ειδικής προσαύξησης, αφού πλέον είναι κενό γράμμα.
  • Άμεση διακοπή και επιστροφή ή συμψηφισμός του χαρατσιού υπέρ ΟΑΕΔ, από τη στιγμή που κανένας συνάδελφος ελεύθερος επαγγελματίας δεν δικαιούται επίδομα ανεργίας.
  • Ασφάλιση υγείας για ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους.
  • Καμιά αναδρομική επιβάρυνση των εισφορών μας με τις μνημονιακές αυξήσεις.
  • Σε τοπικό επίπεδο, τα πράγματα είναι εξίσου κρίσιμα. Πέραν την τεράστιας αποβιομηχάνισης, η ανεργία και η υποαπασχόληση των μηχανικών είναι σε δραματικά επίπεδα, ειδικά για μια περιοχή η οποία φιλοδοξεί να γίνει ενεργειακό και διαμετακομιστικό κέντρο. Το ΤΕΕ ΤΔΕ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ώστε:
  • Να λειτουργήσουν σωστά οι μόνιμες επιτροπές και να παράγουν σοβαρό έργο, έχοντας ως κατεύθυνση την παραγωγική αποτελμάτωση της περιφέρειας, προς μια ισόρροπη ανάπτυξη πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα.
  • Να αναλάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση συνεργατικής σύμπραξης μηχανικών διαφόρων ειδικοτήτων και κλάδων, στην κατεύθυνση της δυνατότητας παροχής ολοκληρωμένων λύσεων και προτάσεων στην αγορά.
  • Να λειτουργήσει η διαδικτυακή πύλη του ΤΕΕ ΤΔΕ επιτέλους σαν χρήσιμο εργαλείο για τους μηχανικούς, στην ενημέρωση, την επαγγελματική κατάρτιση, την αγορά εργασίας.
  • Να ερευνήσει και καταγράψει τις δεξιότητες και τα επαγγελματικά προσόντα των συναδέλφων – μελών του, ώστε μέσω ενημέρωσης και δικτύωσης να μπορεί ο κάθε επαγγελματίας, ιδιώτης ή εταιρεία, να βρίσκει τους κατάλληλους ανθρώπους για να υλοποιήσει το όποιο έργο του.

Ποιοί είμαστε
Η «ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ» είμαστε μια ομάδα μηχανικών, έντονα πολιτικοποιημένοι, αλλά μακριά από κομματικές και πολιτικές εξαρτήσεις.
Η αγωνία μας για το μέλλον του τόπου, την απαξίωση του επαγγέλματος του μηχανικού, την παραγωγική ερημοποίηση, μας γέννησε την αναγκαιότητα παρέμβασης στις εκλογές της 20ης Νοέμβρη.
Ενός αγώνα που δεν μπορεί να είναι απλώς κλαδικός ή συντεχνιακός. Απέναντι σε μια κυβέρνηση της «αριστερής» υποταγής και της εξαπάτησης, που διαδέχτηκε τις εξωνημένες κυβερνήσεις των πρώτων μνημονίων, η μάχη είναι για την επιβίωση του λαού μας και της πατρίδας.
Σε αυτήν τη μάχη δεν υπάρχουν πολυτέλειες για διαχωρισμούς σε «αριστερούς» και «δεξιούς», «συντηρητικούς» και «προοδευτικούς», «παλιούς» και «νέους». Απευθύνεται σε ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ τους μηχανικούς που αντιλαμβάνονται αυτή την αναγκαιότητα.
Γιατί ο αγώνας ή θα είναι συνολικός, ή δεν θα υπάρξει. Τόσο απλά…
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ
1. Αλμπάνης Κωνσταντίνος
2. Γεωργοπούλου Χριστίνα
3. Γρούμπος Δημήτριος
4. Καραγεωργόπουλος Ανδρεάς
5. Κωνσταντακόπουλος Δημήτριος
6. Λαμπρόπουλος Κωνσταντίνος
7. Λαΐτσης Βασίλειος
8. Λιάκου Παναγιώτα
9. Ντρίνιας Θεόδωρος
10. Παπαγεωργίου Ανδρέας
11. Παπαδόπουλος Πολύκαρπος
12. Πνευματικάκης Σταύρος
13. Ραυτογιάννης Ηλίας
14. Χάντζιος Κωνσταντίνος

Ανάρτηση από: geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.