Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΖΥΓΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΚΗΔΩΝ, εκδ. 1955

ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 

Επανερχόμαστε και αναδημοσιεύουμε από το f/b την ανάρτηση με απόσπασμα και σχόλιο του δημοσιογράφου και καλού φίλου Γιώργου Γκόντζου σχετικά με τις προσπάθειες πλαστογράφησησης των σχολικών βιβλίων ιστορίας. 

Του Γιώργου Γκόντζου


ΕΠΙΚΑΙΡΟ (Από μια σπάνια έκδοση-από την βιβλιοθήκη μου του 1955 και του βιβλίου: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΖΥΓΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΚΗΔΩΝ-Πολιτικές και Λογοτεχνικές Εκδόσεις.  Τυπώθηκε τον Δεκέμβρη του 1955 σε 3.500 αντίτυπα,τέσσερα αποσπάσματα)

"ΚΑΤΑ ΤΡΟΠΟΝ ΞΗΡΟΝ"!!!

Λογοκλόποι,σύγχρονοι, πλαστογράφοι, αντιγραφείς διαταγμάτων της εθνικοφροσύνης, χρήσιμοι ηλίθιοι και άλλοι, αγωνιστές μεν, απολογητές δε, αυτών.
Τα τελευταία χρόνια, στον χώρο της εκπαίδευσης, σε πολιτιστικά δρώμενα, σε ημερίδες επιστημονικές, σε άρθρα πολιτικών και δημοσιογράφων, σε ιστορικές αναδρομές κ.λ.π. είναι διάχυτη η "άποψη" για την "νέα γραφή" της ιστορίας.  Χωρίς το "εθνόμετρο" που θα έλεγε και η πρώην υφυπουργός Παιδείας, μακριά από κείμενα που "προωθούν το μίσος κατά του άλλου", όπως κίβδηλα δικαιολογούν την ανοχή σε εγκλήματα γενοκτονίας, αντιεθνικιστές δημοσιογράφοι,και ιστορικοί... Μαζί τους και άτομα που συγχέουν έννοιες και καταστάσεις, ανιστόρητα, που νομίζουν πως κάνουν και αντίσταση στο "κατεστημένο", υιοθετώντας ακριβώς τα ιδεολογήματά του.  Και δυστυχώς κοντά σ΄αυτούς και μερικοί, για παράδειγμα, από το χώρο της εκπαίδευσης, που ενώ αντιδρούν στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας που αναπαράγουν, όπως ορθά λένε, κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ, αδυνατούν να αντιπαρατεθούν με ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, στην άλλη πλευρά του ίδιου κέντρου παραγωγής και προώθησης ιδεών.
Και όλοι αυτοί, ο καθένας με τον τρόπο του, με τις ανάγκες του και τις επιδιώξεις του και με τις ιδεοληψίες του, φαντάζονται πως αυτή η στάση τους "απαντά" στην παλιά και σύγχρονη εθνικοφροσύνη.
Μάταιος κόπος... Τους έχουν προλάβει άλλοι... Δεν είναι νέα ή αφηγήσή τους.  Έρχεται από άλλα χρόνια...

Από το βιβλίο (ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 1955) - Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΖΥΓΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΚΗΔΩΝ-αντιγράφω το ακόλουθο απόσπασμα:

{..}Οι αμερικανόδουλοι μεγαλοϊδεάτες γαι να εξυπηρετήσουν τα αμερικάνικα σχέδια δε δίσταξαν να πλαστογραφήσουν ακόμα και τη λαμπρή ιστορία της ένδοξης πάλης του λαού μας ενάντια στον τουρκικό ζυγό για την κατάκτηση της εθνικής του λευτεριάς.
Ιδιαίτερη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση καταβλήθηκε στα σχολειά , στο στρατό,στις διάφορες νεολαιίστικες οργανώσεις, κλπ.
Το 1952 ο υπουργός Παιδείας Καλλίας δήλωσε ότι "οι διδάσκοντες εις τα σχολεία τα μαθήματα της ιστορίας, της γεωγραφίας και των νεοελληνικών, πρέπει ν΄ αποφεύγουν τους χαρακτηρισμούς που δειγείρουν δυσμενείς διαθέσεις στην ψυχή των μαθητών και εχθρικά συναισθήματα κατά της "συμμάχου" Τουρκίας.  Ανάλογες οδηγίες δόθηκαν και στους συγγραφείς σχολικών βιβλίων.
Το 1952 ανώτεροι υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Παιδείας και εκπρόσωποι της τουρκικής πρεσβείας συνεργάστηκαν για να καταρτίσουν σχέδια σύμβασης για τη συγγραφή νέων σχολικών βιβλίων προς χρήσιν των ελληνικών και τούρκικων σχολειών.  Την 1/4/54 μάλιστα δημοσιεύτηκε επίσημη ανακοίνωση ότι θα πάει στην Κωνσταντινούπολη "ειδική επιτροπή η οποία θα συζητήσει με τους εκπροσώπους των αρμοδίων τουρκικών αρχών την σύνταξιν των νέων σχολικών βιβλίων κατά τρόπον που να μην θίγονται οι στενοί δεσμοί φιλίας και συμμαχίας που ενώνουν σήμερον τας δύο χώρας!".  Τα ιστορικά κυρίως γεγονότα έλεγε η ανακοίνωση, "δέον να αναγράφονται κατά τρόπον ξηρόν, δίχως υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς ή σχόλια ή κρίσεις για την μίαν και την άλλη χώραν".  Πρόκειται για ένα κατάπτυστον έγγραφον που επισημοποιεί την πλαστογράφηση και διαστρέβλωση της εθνικής μας ιστορίας.  Οι γραικύλοι της Αθήνας έφθασαν ακόμα ως το αίσχος να διατάξουν να κατεβαστούν από τα σχολειά οι εικόνες των ηρώων του 1821 "για να μη διαταράσσεται η ελληνοτουρκική φιλία" και να στείλουν πεσκέσι στους τούρκους συνεταίρους τους ....τη σημαία της Αγίας Λαύρας..{..]

Υγ: Για να μην λέει ο Λιάκος ,ο Φίλης και οι φίλοι τους, πως από μόνοι τους τα σκέφτηκαν αυτά που μας πλασσάρουν τα τελευταία χρόνια.

Αναδημοσίευσουμε από παλιά μας ανάρτηση εδάφια του βιβλίου:

Α)Από το κεφάλαιο - "Οι αμερικάνοι εμποδίζουν την ίδρυση καινούργιων βιομηχανιών:
{..}Έτσι εμπόδισαν λογουχάρη την εγκατάσταση της γερμανικής υψικαμίνου που δόθηκε στην Ελλάδα με τις πολεμικές γερμανικές επανορθώσεις.Εφαρμόζοντας τη διαταγή της αμερικάνικής κυβέρνησης, η κυβέρνηση της Αθήνας πούλησε για παλιοσίδερα,όσο -όσο, τα εξαρτήματα της υψικαμίνου στους ίδιους τους γερμανούς προκατόχους της.
Αρνήθηκαν κατηγορηματικά να μας εγκρίνουν κάθε προσπάθεια για δημιουργία βαριάς μεταλλουργικής βιομηχανίας ,για να πουλούν οι ίδιοι στη χώρα μας ,σε υπέρογκες τιμές ,τα παράγωγα του μεταλλευτικού πλούτου που μας ληστεύουν.
Απαγόρευσαν επανειλημμένα και κατηγορηματικά την ίδρυση εργοστασίου ζάχαρης, παρά το γεγονός ότι οι κλιματολογικές συνθήκες είναι στην Ελλάδα πολύ ευνοϊκές για να καλλιεργηθέι το ζαχαρότευτλο..{..}

(Σημείωση δική μου: Τι θυμίζει, τι θυμίζει..!!)

Β) Από το κεφάλαιο -Συστηματική σκοταδιστική εκπαιδευτική πολιτική:

{..]Και το "Βήμα" της 11/1/55 σε άρθρο με τον τίτλο "Αιμοσταγής παιδεία " προτείνει να μην αναφέρονται στη σχολική Ιστορία θέματα σαν τη Μάχη του Μαραθώνα, τον Αθανάσιο Διάκο , το Χάνι της Γραβιάς, το Μεσολόγγι κ.τ.λ. -να αρνηθούν δηλ. τα παιδιά μας τις πατριωτικές παραδόσεις του έθνους και να μετατραπούν σε ραγιάδες των καινούργιών κατακτητών - και φτάνει στο σημείο να πει ότι η τουρκική σκλαβιά "ήταν ευεργεσία γιατί ο σουλτάνος έγινε ασπίδα και μας προστάτεψε από τους σλάβους!!!"{..} 
(Σημείωση:Αντιγραφή και επικόλληση έχουν κάνει ο Φίλης, ο Λιάκος κ.λ.π. και μας τα παρουσιάζουν και σαν ...νέα αφήγηση!)

Γ)Από το κεφάλαιο:-Οι θεωρίες του εθνικού μηδενισμού και κοσμοπολιτισμού.

(Σημείωση: Προς το παρόν αρκεί μόνο ο τίτλος γιατί εκτός των άλλων σύγχρονοι "αντιεθνικιστές", γράφουν ότι ο όρος "εθνομηδενισμός" - εθνικός μηδενισμός - είναι εφεύρεση ακροδεξιών.)

Δ)Από το κεφάλαιο:-Το βασικό μας πρόβλημα είναι το εθνικό, το πρόβλημα της ανεξαρτησίας{..}Μπροστά στα μάτια όλόκληρου του ελληνικού λαού αποκαλύφθηκε ότι το β α σ ι κ ό ,τ ο κ ύ ρ ι ο π ρ ό β λ η μ α σ τ η ν  Ε λ λ ά δ α  ε ί ν α ι τ ο ε θ ν ι κ ό  π ρ ό β λ η μ α, τ ο  π ρ ό β λ η μ α τ η ς ε θ ν ι κ ή ς μ α ς 
ύ π α ρ ξ η ς  κ α ι  υ π ό σ τ α σ ης{..}

 (Σημείωση :Τα σχόλια δικά σας)

Υστερόγραφο ΓΕΡΟΜΟΡΙΑ: 

Σύμφωνα με τον Σαράντη Καργάκο ο όρος εθνομηδενισμός δεν υπάρχει σε κανένα λεξικό έως και αυτο  του Μπαμπινιώτη.  Στο βιβλίο των "Μακαβαίων" μόνο υπάρχει ο όρος εθνοπλήκτης. Για πρώτη φορά ο όρος ακούστηκε από ΕΑΜίτες κατά τη διάρκεια της Εθνικής Αντίστασης στα χρόνια της κατοχής.
Κι όμως ο όρος εθνομηδενισμος σύμφωνα με το Μιχάλη Χ. απανταται στο κομματικο εγχειριδιο του ΚΚΣΕ το 1948 οπου χαρακτηριζεται ως "βασικός ιδεολογικός αντίπαλος του μαρξισμου λενινισμού" και σύμφωνα με το Γιώργο  Γκ. στον «Ιστορικό Υλισμό» της Ακαδημίας Επιστημών της ΕΣΣΔ, που εξεδόθη στην πολιτική προσφυγιά από τον εκδοτικό οίκο «Νέα Ελλάδα» το 1951, σελίδα 569. .


Ανάρτηση από: geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.