Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

O δάσκαλος που δίδασκε και οι μικροί ήρωες της αλληλεγγύης

«Μια φορά ήταν ένας διοικητής της Αεροπορίας με τα γαλόνια του, μια πιτσιρίκα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, ένας ιερέας και ένας εθελοντής γιατρός…»[1]

Βιάζεστε να ακούσετε και τη συνέχεια από το ανέκδοτο; Θα κλάψετε με λυγμούς.

Τέλος πάντων αφού επιμένετε, ορίστε:

«… σε ένα στρατόπεδο στη Φιλιππιάδα και να συναποφασίζουν, ο αξιωματικός και η πιτσιρίκα για το πώς θα γίνει η διάθεση των προμηθειών, να τσακώνονται και να τα βρίσκουν. Αυτό έγινε στο λιμάνι, στο Σχιστό, στο Σκαραμαγκά κλπ κλπ»

Αφηγητής μας είναι ο Νίκος ο Μπελαβίλας, ένα πρόσωπο για το οποίο μάλλον περιττεύουν οι συστάσεις. Επίκουρος καθηγητής στο ΕΜΠ, είναι «καθηγητής» στην «επιστημονική» καθοδήγηση και στο management των κινημάτων πάσης φύσεως για τη διεκδίκηση του λεγόμενου δημόσιου χώρου. Άριστος γνώστης και χειριστής των ευαίσθητων ισορροπιών στα κομματικά βιλαέτια, από τα οποία άλλως τε αναδείχτηκε και ο ίδιος, έχει στο ενεργητικό του ή έχει συμβάλλει σε τεράστιες επιτυχίες που δεν κατάφεραν επί δεκαετίες τόσοι και τόσοι: Το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και ο ΟΛΠ ξεπουλήθηκαν τελικώς αντί πινακίου φακής από την αριστερή κυβέρνηση του Προτεκτοράτου. Και εν συνεχεία, «με ειλικρίνεια»[2]θα επιχειρήσει να δικαιολογήσει το ξεπούλημα του Ελληνικού με επιχειρήματα όπως «Βέβαια, πετάει ο γάιδαρος, δηλαδή σηκώνεται 2-3 μέτρα και προσγειώνεται ξανά».

Ιδρώνει το αυτί τους;

Σήμερα χάρη σε αυτό το βαρύ βιογραφικό, και από τη θέση του άτυπου συμβούλου της κυβέρνησης και επισήμου manager των κινημάτων «υποδοχής» και αναγκαστικού εγκλωβισμού των προσφύγων-μεταναστών στην επικράτεια, ξεδιπλώνει το κυβερνητικό σχέδιο…

Ως γνωστόν, η κυβέρνηση Σύριζα από τις αρχές του 2015 είχε συμφωνήσει μυστικά με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μετατραπεί η Ελλάδα σε ανοιχτό στρατόπεδο συγκέντρωσης, με αντάλλαγμα οικονομική υποστήριξη και να κρατηθεί η κυβέρνηση στην εξουσία που είναι και οι μοναδικές έγνοιες των αριστερών και δεξιών κοτζαμπάσηδων. Δεν πα να καεί το Κορδελιό, δεν πα να αλλάξουν τα σύνορα στην επικράτεια.

Μέρος αυτής της μυστικής συμφωνίας γνωστοποιήθηκε τελικά ως «συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας» κατά παράβαση όλων των διεθνών συνθηκών για την προστασία των προσφύγων, του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και των συνταγματικών επιταγών και εθίμου. Προς δόξαν των διεθνών κυκλωμάτων δουλεμπορίας, trafficking και των εγχώριων ωφελημένων από το σκλαβοπάζαρο με την απαραίτητη ομερτά όλων των παρατάξεων εντός και εκτός κοινοβουλίου. Το σκανδαλάκι, το μοναδικό που είδε το φως της δημοσιότητας, με τον συριζαίο πολιτευτή που κέρδισε διαγωνισμό για την σίτιση, προήλθε από εσωκομματικό μαχαίρωμα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η αριστεροδεξιά κυβέρνηση έστειλε αμέσως το λογαριασμό, που αλλού; Στον ελληνικό λαό που θα πρέπει με το ζόρι και από τη μια μέρα στην άλλη, να εξοικειωθεί με τα γκέττο που κτίζονται από την μια άκρη της επικράτειας ως την άλλη και από πάνω να χειροκροτεί. Και ασφαλώς στη μικρή μερίδα των «αλληλέγγυων» που θα αναλάβουν τις αγγαρείες και το δύσκολο, πράγματι, ρόλο του απορροφητήρα κραδασμών ανάμεσα στον κρατικό μηχανισμό και των τοπικών κοινωνιών που –δικαίως- ξεσηκώνονται ενάντια στα γκέττο στην πόλη και στην ύπαιθρο. Κραδασμοί που αναμένεται να γίνουν ανεξέλεγκτοι προσεχώς λόγω των ανεξέλεγκτων ροών, παρά τους ισχυρισμούς των αρχών ότι δήθεν η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

Ιδού το σχέδιο που ξεδίπλωσε ο καθηγητής μας αν καιη προφορική διατύπωση του ήταν κάπως ασυνάρτητη: «Κάπου εκεί το Μάρτη αποφασίσαμε να φτιάξουμε αυτό το δίκτυο ανθρώπων που θα παίξουν τον ενδιάμεσο ρόλο ανάμεσα στις κρατικές δομές και τις δομές της αλληλεγγύης». Ο βουλευτής Κυρίτσης το έχει διατυπώσει με ξεχωριστή σαφήνεια: «Το κίνημα πάει εκεί όπου δεν φτάνει η κυβέρνηση».

Πάμε σύντροφοι!

«Εθελοντές, αντιεξουσιαστές, και αλληλέγγυοι, με στρατιωτικούς διοικητές, λιμενικούς, υπουργούς, δημάρχους, περιφερειάρχες και νομάρχες και απέναντί σου να έχεις τη Χρυσή αυγή και όλους τους τρελαμένους από τις τοπικές κοινωνίες».[3]

Και συνεχίζει με ανυπόκριτο ενθουσιασμό που προδίδεται από τις έντονες χειρονομίες:

«Άνθρωποι που το μόνο που ήξεραν να κάνουν είναι διαδήλωση με την αστυνομία απέναντι και αστυνομικοί που το μόνο που ήξεραν να κάνουν στη ζωή τους είναι να έχουν απέναντι διαδηλωτές, είναι αναγκασμένοι να συνεργαστούν καλά κλπ κλπ»

Ειδυλλιακές καταστάσεις πράγματι. Όχι μόνο επήλθε συμφιλίωση των «μπάτσων» με τους «ανάρχες» σύμφωνα με το αφήγημα του κυρίου Μπελαβίλα αλλά για πρώτη φορά οι θλιβερές υπάρξεις των μεν και των δε, απέκτησαν ένα νόημα. Είναι και αυτό κάτι. Το χρωστάνε, και οι δύο μερίδες, στην κυβέρνηση της Δεύτερης Φοράς (αριστερά).

Θα είμαστε οι τελευταίοι που θα επιχειρήσουμε να υποβαθμίσουμε τέτοια επιτεύγματα, από όπου και αν προέρχονται. Τουναντίον, επιβάλλεται να τα αναδεικνύουμε.

Επίσης θα είμαστε οι τελευταίοι που θα επιχειρήσουμε να νουθετήσουμε από άμβωνος τον οποιοδήποτε αλληλέγγυο που θεωρεί ότι καλώς πράττει και πολύ περισσότερο τον υποτιθέμενο «χώρο». Επειδή δεν έχουν καμία ιδιαίτερη αξία οι μονότονες και σχοινοτενείς αναλύσεις για τα «πρέπει» και τα «δεν πρέπει» ενός αναρχικού και επειδή στις μέρες μας πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως δεν γνώριζε ή παρασύρθηκε.

Στο κάτω-κάτω δεν χρειάζεται το παραπάνω αφήγημα για να καταλάβει κάποιος πως ο αντιεξουσιαστικός χώρος στην Ελλάδα έχει κρατικοποιηθεί σχεδόν πλήρως και πως αναπόφευκτα θα καταρρεύσει μόλις πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ή θα πολτοποιηθεί όταν οι εξελίξεις στο προσφυγικό ξεφύγουν από τον έλεγχο.

Αυτά δεν έχουν καμία σημασία όμως.
O αγώνας συνεχίζεται!
(εδώ τελειώνει το ανέκδοτο. Μπορείτε να γελάσετε.)

Δημοσιεύθηκε από Παρεμπιπτόντως

[1] Προσφυγικό: η επόμενη μέρα -Νίκος Μπελαβίλας,https://www.youtube.com/watch?v=IMl8C9C6-Gklastviewed24/09/2016
[2] Με ειλικρίνεια- Σχετικά με την υπόθεση του Ελληνικού: Νίκος Μπελαβίλαςhttp://www.stokokkino.gr/article/1000000000034683/Sxetika-me-tin-upothesi-tou-Ellinikou-me-eilikrineilastviewed24/09/2016
[3] Έλληνες «Μικροί Ήρωες» στο Ευρωκοινοβούλιο – Νίκος Μπελαβίλας (Καλώς τους) https://www.youtube.com/watch?v=Pjxn4wrYsQ0: lastviewed24/09/2016
πηγη:https://anarchypress.wordpress.com/

Ανάρτηση από: geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.