Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Αλληλεγγύη μας στους εκπαιδευτικούς του Συνδικάτου Egitim Sen, στο δημοκρατικό και λαϊκό κίνημα της Τουρκίας...

        ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ  ΕΚΠ/ΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                            
                                                                                                        
                                                                                                                                
  Θέμα:      «Πρόταση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας για έκδοση ψηφίσματος             
          συμπαράστασης στους Αγωνιστές  Δασκάλους  του Συνδικάτου Egitim Sen»

Αποτέλεσμα εικόνας για Egitim Sen ΔΑΚΑΛΟΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣε κυνήγι μαγισσών προχωρά τις τελευταίες ημέρες η τουρκική κυβέρνηση, απολύοντας 11.200 εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, μελών του Συνδικάτου Egitim Sen, με κατηγορίες για υποστήριξη στο φιλοκουρδικό κόμμα PKK, το οποίο ονομάζει τρομοκρατική οργάνωση. Είναι μαζικές εκκαθαρίσεις από το κράτος του Ερντογάν και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, ενάντια στους εργαζόμενους που αντιστέκονται στον ολοκληρωτισμό της τουρκικής κυβέρνησης κι αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Δημοκρατία, ενάντια στο ρατσισμό, για ίσα δικαιώματα όλων των εθνών, θρησκειών, φύλων και φυλών!
Η επιχείρηση των χιλιάδων απολύσεων αποτελεί ακραίο αυταρχισμό, ολοκληρωτισμό και φασισμό, για να φιμώσουν τους αγώνες και την αντίσταση, να φοβήσουν και να υποτάξουν τους εργαζόμενους και τον τούρκικο και κούρδικο λαό. Με τον δεκαπεντάλογο των κατηγοριών με τις πιο γελοίες δικαιολογίες, ονοματίζεται τρομοκράτης ο καθένας, ακόμα κι αυτός που πηγαίνει τους μαθητές του βόλτες στο βουνό, γιατί έτσι λέει, προετοιμάζει τα παιδιά για ένταξη στο PKK!!!
Αποτέλεσμα εικόνας για Egitim Sen ΔΑΚΑΛΟΙ ΤΟΥΡΚΙΑ
Αυτές τις ώρες, στην Τουρκία, διώκονται οι δάσκαλοι, οι συνάδελφοι μας, ο ανθός της εκπαίδευσης γιατί αγωνίστηκαν να μάθουν όλα τα παιδιά γράμματα, χωρίς να τα διαχωρίζουν ανάλογα με τη θρησκεία και την εθνικότητά τους, το φύλο και τη φυλή τους, γιατί στάθηκαν στο πλευρό των μαθητών τους και δεν εγκατέλειψαν τις θέσεις τους όταν οι βόμβες κατέστρεφαν σχολεία και άπλωναν παντού πόνο και αίμα,  γιατί αγωνίζονται συλλογικά για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και την Ελευθερία!
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εκπαιδευτικούς του Συνδικάτου Egitim Sen, στο δημοκρατικό και λαϊκό κίνημα. που βρίσκονται αντιμέτωποι με μαζικές διώξεις, απολύσεις, απαγορεύσεις εξόδου από τη χώρα και κατάσχεση διαβατηρίων και συντασσόμαστε μαζί τους στο κάλεσμα για ανάπτυξη της πάλης σε όλη την περιοχή, για τις λαϊκές ελευθερίες, τα δημοκρατικά δικαιώματα, για απελευθέρωση από τα δεσμά του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. 
           Καλούμε   τη ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ να εκδώσουν αντίστοιχα ψηφίσματα.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
              Ο  Πρόεδρος                                             Ο Γ. Γραμματέας


 Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης                              Σπαράγγης Ευάγγελος

Ανάρτηση από: geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου