Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Δήλωση του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD)


Αποτέλεσμα εικόνας για PYD

Η τρομοκρατία έπληξε την πόλη του Qamishli σήμερα το πρωί, σκοτώνοντας δεκάδες και τραυματίζοντας εκατοντάδες αθώους αμάχους, κυρίως γυναίκες και παιδιά. Αυτή η τρομοκρατική πράξη δείχνει την ουσιαστική αποτυχία εκείνων που διέπραξαν αυτή τη φρικτή σφαγή και των υποστηρικτών τους. Έχουν αποτύχει να σπάσουν τη θέληση του λαού μας, και να καταστρέψουν τη σταθερότητα και την ασφάλεια, όπως και την κοινωνική συνοχή
ανάμεσα στους λαούς της Rojava -τα επιτεύγματα του μοντέλου Δημοκρατικής Αυτοδιοίκησης, ενός μοντέλου λύσης τόσο για την συριακή κρίση, όσο και για την υπόλοιπη Μέση Ανατολή.


Εμείς, το Γενικό Συμβούλιο του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), καταδικάζουμε έντονα αυτή τη δειλή τρομοκρατική πράξη και όσους κρύβονται πίσω της. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας προς τις
οικογένειες των μαρτύρων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Διακηρύσσουμε ότι τέτοιες άνανδρες πράξεις ποτέ δεν θα σπάσουν την ελεύθερη βούληση των λαών μας και την αποφασιστικότητά τους να προχωρήσουν στη διαδικασία της δημοκρατικής αλλαγής.

Καλούμε όλους τους υπέρμαχους της δημοκρατίας και τις κοσμικές πολιτικές δυνάμεις, τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους κοινωνικούς θεσμούς και τη διεθνή κοινότητα να ενωθούν στον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και των πάσης φύσεως υποστηρικτών της, και να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μια δημοκρατική νοοτροπία που θα οδηγήσει την κοινωνία στην κατεύθυνση της αποδυνάμωσης της μάστιγας της τρομοκρατίας, ενός φαινομένου που απειλεί πλέον ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Θέλουμε τέλος να δώσουμε έμφαση στο γεγονός ότι η υποστήριξη της προσπάθειας για την εφαρμογή της δημοκρατικής συνομοσπονδίας, που βασίζεται στην ίση εκπροσώπηση της βούλησης όλων των συνιστωσών μιας κοινωνίας, είναι η σωστή επιλογή στην κατεύθυνση της καταπολέμησης και της εξάλειψης της τρομοκρατίας στη Συρία.

27/7/2016
Το Γενικό Συμβούλιο του PYD

Ανάρτηση από: geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.