Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Σαράντα χρόνια...

Του Γιώργου Παπαγιαννόπουλου

ΠΑΡΟΝ  27/7

Πραξικόπημα κατά του Μακάριου - Τουρκική εισβολή και ΚΑΤΟΧΗ του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας - Μεταπολίτευση στην Ελλάδα

Δεν πρόκειται για απολογισμό. Άλλωστε, τι να πρωτοθυμηθείς, τι να πρωτογράψεις. Μα, να, μια και ζήσαμε τότε στην επαναστατική μας νιότη με μεγάλη ΕΝΤΑΣΗ τα γεγονότα, μια και δεν ΞΕΧΝΑΜΕ ποτέ ότι η αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας εν Ελλάδι είναι ΑΜΕΣΑ ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΗ με την τουρκική εισβολή και ΚΑΤΟΧΗ του 37% των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας (στην ουσία έκτοτε έχουμε ένα ΔΙΧΟΤΟΜΗΜΕΝΟ de facto νησί…), επανερχόμεθα σήμερα, με την αφορμή –και την απόσταση– των σαράντα χρόνων για να επισημάνουμε:
Με αφορμή τις πρόσφατες συνομιλίες των «δύο πλευρών», σημειώνω ότι το (υποτιθέμενο) «νέο πλαίσιο» λύσης των Αναστασιάδη - Έρογλου εξαφανίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, τη νομική και διεθνή της υπόσταση, κάνοντας λόγο για νέο «κυπριακό κράτος», το οποίο θα συστήσουν, από κοινού και ισότιμα, τα «δύο συνιστώντα κράτη». Έτσι γίνεται αποδεκτός ο διαχρονικός στόχος της Τουρκίας για ουσιαστική διάλυση και ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν γίνεται καμία αναφορά σε εισβολή, κατοχή, κατοχικές δυνάμεις, ούτε στον σεβασμό των αποφάσεων και ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Ολομέλειας του ΟΗΕ, το δε ψευδοκράτος αποκτά την ίδια διεθνή υπόσταση με την ανεξάρτητη Κυπριακή Δημοκρατία!
Η ενδεχόμενη και απευχόμενη απώλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, την «έκλειψη» της οποίας τονίζει η Τουρκία, θα είναι όχι μόνο τοπική καταστροφή και τεράστια πληγή, αλλά θα οδηγήσει και στην ανεπανόρθωτη συρρίκνωση της Ελλάδας. Οι πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας και της Κύπρου, στο σύνολό τους, πρέπει να συνειδητοποιήσουν στην πράξη το αυτονόητο ότι: «Η Κύπρος αποτελεί το ανάχωμα στις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας προς την Ελλάδα» (στρατηγός Αλευρομάγειρος). 
Όλα αυτά τα χρόνια, πέραν των υποχωρήσεων, είχαμε κι εμείς μικρές νίκες: 
1. Τη διακήρυξη του ΕΝΙΑΙΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ (που άσχετα από την υλοποίηση του ή μη, βοήθησε στη συνειδητοποίηση του πόσο ΚΟΝΤΑ είναι –ή πρέπει να είναι– τα δύο ελληνικά κράτη).
2. Την απόρριψη του διχοτομικού, ρατσιστικού Σχεδίου Ανάν το 2004 με συντριπτική πλειοψηφία, πράγμα που σημαίνει ότι ο ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ είναι ορθάνοικτος για τους λαούς που παλεύουν.
Ο ελληνικός λαός, σε Ελλάδα και Κύπρο, οφείλει να είναι σε εγρήγορση και να απαιτήσει αλλαγή στρατηγικής. 
O αγώνας για εθνική και κοινωνική ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ σε Ελλάδα και Κύπρο συνεχίζεται, είναι ΕΝΙΑΙΟΣ

Ανάρτηση από: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Αναδημοσίευση από: http://blogvirona.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.