Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Τι κοινό έχει η "πολιτισμένη" Ευρώπη & η ακριτική Ελλάδα, με την Αφρική;-Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται, χάρτης και κείμενο που λέει "TI KOINO ΕΧΕΙ Î 'ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ & Î ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ME ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ? ΧΙΟΣ ΣΑΜΟΣ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΛΕΡΟΣ ΛΕΣΒΟΣ ΕΒΡΟΣ ΡΟΔΟΣ ΚΩΣ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23-1-2021

Τι κοινό έχει η "πολιτισμένη" Ευρώπη & η ακριτική Ελλάδα, με την Αφρική;
“Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε ότι δεν θα υπάρξει κανένας αιτών άσυλο, όμως μπορούμε να εξηγήσουμε το όραμά μας”, δήλωσε η Σοσιαλδημοκράτης Φρέντερικσεν στη διάρκεια ερωτήσεων στο κοινοβούλιο. Αυτή είναι η φιλοδοξία της πρωθυπουργού της Δανίας (22 Ιανουαρίου 2021).
Η συνέχεια όμως έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον!

Η Δανία, μια χώρα με 5,8 εκατομμύρια κατοίκους, δεν κρύβει την επιθυμία της να αποθαρρύνει τους μετανάστες ,μέσω του σύγχρονου δουλεμπορίου των διακινητών, να αναζητούν καταφύγιο στο έδαφός της.

“Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι λίγοι άνθρωποι έρχονται στη χώρα μας, διαφορετικά δεν μπορεί να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή”, εξήγησε η Δανή πρωθυπουργός.

Το 2017, όταν ήταν επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, είχε παρουσιάσει ένα σχέδιο για την αποστολή των "μη δυτικών" μεταναστών σε αφρικανικούς καταυλισμούς, κέντρα διαλογής για τους μετανάστες.
Τον Σεπτέμβριο η Κοπεγχάγη διόρισε πρεσβευτή αρμόδιο για τη μετανάστευση ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την επιτάχυνση της διαδικασίας δημιουργίας ενός ή πολλών καταυλισμών μεταναστών ΕΞΩ από την ΕΕ στο πλαίσιο του ΝΕΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΣΥΛΟΥ .

Δεν θα γίνει όμως τώρα ανάλυση γιατί οι Σοσιαλδημοκράτες της Δανίας λένε τέτοια "ανήθικα πράγματα"!

Αλλού είναι το θέμα:

● Μετά από την διαφαινόμενη πολιτική των Ευρωπαϊκών χωρών για το πού το πάει η νέα ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική, (....ενός ή πολλών καταυλισμών μεταναστών ΕΞΩ από την Ε.Ε. στο πλαίσιο του νέου ευρωπαϊκού συστήματος παροχής ασύλου....)
και
● Με δεδομένη την βουλιμία του Υπουργού Μετανάστευσης κ. Μηταράκη (και την εκφραζόμενη μέσω αυτού πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας) για την δημιουργία νέων καταυλισμών, με χαρακτήρα υπερδομών - πόλεων μεταναστών, στην ευαίσθητη περιοχή των ελληνοτουρκικών συνόρων για την εξέταση του ευρωπαϊκού ασύλου.....
τίθενται τα ακόλουθα ρωτήματα :
● Ο Έβρος, η Λέσβος, η Χίος η Σάμος, η Λέρος, η Κως, η Ρόδος, το Καστελόριζο, λογαριάζονται, νοούνται, ως τμήμα της Ελληνικής Επικράτειας που βρίσκεται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ;
● Οι ευρωπαϊκοί σχεδιασμοί για κέντρα μεταναστών εκτός της Ε.Ε. , με την απλόχερη χρηματοδότησή της, λογαριάζουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα, ως χώρο αντίστοιχο της Αφρικανικής Ηπείρου;
ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Και αν η Πρωθυπουργός της Δανίας έχει ως όραμα να εφαρμόσει την μεταναστευτική πολιτική που αναφέρθηκε παραπάνω, εσάς κ. Μηταράκη και κύριοι της κυβέρνησης ποιο ακριβώς είναι το όραμά σας για τον τόπο μας;
Γιατί μέχρι στιγμής η μόνη πολιτική που διαφαίνεται, είναι η δημιουργία "αφρικάνικων" καταυλισμών τύπου Καρά Τεπέ και νέα μεταναστευτικά μνημόνια (αντίστοιχα με αυτά που ΘΑ υπογράψουν οι αφρικανικές χώρες με την Ε.Ε.) ολοκληρωτικής δέσμευσης των νησιών προς την Ε.Ε., για δεκαετίες ολόκληρες!

Όσες πιέσεις και αν ασκούν οι ευρωπαίοι, όσες δυνάμεις καταστολής και αν στείλει η κυβέρνηση, όσα καθρεφτάκια και αν μοιράσουν για μεταναστευτικά αντίδωρα και εξαγορασμό συνειδήσεων, η απάντηση από τους ακρίτες έχει δοθεί τελεσίδικα πέρσι τον Φεβρουάριο.

Και θα δοθεί ξανά και όσες φορές ακόμα χρειαστεί, σε όσους δεν κατάλαβαν το ξεκάθαρο μήνυμα.

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ


Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.