Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Κ. Ζουράρις: Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους

Ο υπουργός άνευ αντικειμένου Κώστας Ζουράρις φαίνεται ότι έχει επηρεαστεί από την ταινία των αδελφών Κοέν, Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους και όλες οι τελευταίες δηλώσεις του είναι στο ίδιο κλίμα.
Προχθές στο ραδιόφωνο του Real δήλωσε: «Έχω την εντύπωση ότι το 2060 δεν θα ζουν ούτε αυτοί (οι δανειστές). Επομένως, δεν είναι δυνατόν να γίνεται επιστημονική συζήτηση στη βάση ορισμένων επιστημονικών δομών, που ισχύουν στη συνύπαρξη μεταξύ συστημάτων ισχύος, με το τι θα γίνει το 2060. Μπορεί να πέσει ένα κομήτης του Χάλεϊ στο κεφάλι του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου και να μην υπάρχει Νέα Υόρκη. Τι να πω;» ήταν η απάντηση του υφυπουργού Παιδείας στην επισήμανση ότι οι πιστωτές μας ωθούν να μιλάμε για το 2060.
Και συνέχισε: «Οι δανειστές επιμένουν να μιλούν επί αβεβαίων πραγμάτων για το μέλλον, το οποίο δεν ισχύει ακόμα. Δηλαδή, η καφετζού είναι επιστημονικά ισχυρότερη από αυτήν τη συζήτηση. Ανακυκλώνουμε ακριβώς τις υποθέσεις αυτές, οι οποίες λένε, παραδείγματος χάρη, θα νικήσουν στο Στάλινγκραντ οι Ρώσοι ή οι Γερμανοί; Τρέχα γύρευε». Και κατέληξε η διαπραγμάτευση να είναι ένα κουρελόχαρτο, «δεν έχει σημασία, δεν έχει καμία σημασία η ψήφιση των μέτρων, εφόσον οι δανειστές δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους για το ελληνικό χρέος».
Κάποτε το αυτάρεσκο ύφος του, σε μικρές δόσεις, ήταν ακόμα και ανατρεπτικό, αλλά από τη στιγμή που αποφάσισε να ταυτιστεί μέχρι το μεδούλι με τους Συριζανέλ είναι πια αποκρουστικό. Συναγωνίζεται σε μηδενισμό τους πιο ακραίους συριζαίους που μέχρι πριν λίγα χρόνια και αυτός αναγνώριζε ως αντιπάλους του.
Γ.Ξ.

ΠΗΓΗ: http://ardin-rixi.gr/archives/204547
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.