Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Η σχιζοφρένεια της Νέας Δημοκρατίας.

Του Ανδρέα Σταλίδη.
Δημοσιεύθηκε στην Εστία στις 27 Δεκεμβρίου 2016.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε πρόσφατη εκδήλωση στην Κομοτηνή διέκοψε σύνθημα ΟΝΝΕΔιτών, το οποίο κατέληγε στη φράση «να φύγει η Αριστερά» και τους είπε «μην ταυτίζετε παρακαλώ τον ΣΥΡΙΖΑ με την Αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ να φύγουν». Τώρα, το αν εννοεί «Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ να φύγουν, όχι η Αριστερά» ή αν εννοεί «Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ να φύγουν. Αριστερά είμαστε λίγο-πολύ όλοι μας», είναι δευτερεύον. Πάντως, το περιστατικό αυτό κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο σε έντονα πανηγυρικό τόνο με το σκεπτικό ότι «την αριστερά δεν πρέπει να τη χαρίζει κανείς στον αντίπαλό του, διότι έτσι τον ενισχύεις». Όποια ερμηνεία και να πιάσει κανείς, το συμπέρασμα είναι κοινό: η Αριστερά δεν αποτελεί πολιτικό αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας, τουλάχιστον κατά την κρίση του Προέδρου της.

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος του ιδίου κόμματος, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί από την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο τον θεωρεί Αριστερά, αλλά αυτό είναι θεμελιώδες αξίωμα για το αφήγημά του: πρόκειται για την Αριστερά, η οποία κρυβόταν 3-4 δεκαετίες στους πυλώνες της παιδείας, του τύπου και των πολιτικών όλων των κομμάτων, απαρτίζοντας τη λεγόμενη «ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς». Αυτά λέει ο αντιπρόεδρος, αλλά δεν σταματά εκεί. Όλες οι αποτυχίες της κυβερνώσας –πλέον- αριστεράς σήμερα, χρεώνονται αυτομάτως στο ιδεολογικό της στίγμα, σε τόσο μεγάλο βαθμό, ώστε να αποτελεί ύβρι ο χαρακτηρισμός του «Αριστερού» όταν κάποια στιγμή αποχωρήσει από την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η σχιζοφρένεια της Νέας Δημοκρατίας είναι έκδηλη. Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος βρίσκονται στον αντίποδα. Το κοινό τους σημείο είναι η προσέγγιση στα οικονομικά. Στα κοινωνικά όμως η απόκλιση είναι οριστική, και εδώ έγκειται το εικαζόμενο φλερτ του ενός πόλου με την Αριστερά.
Ένα από τα πρόσωπα που γνωστοποίησε περαιτέρω τις πληροφορίες από την Κομοτηνή στο διαδίκτυο είναι μία γυναίκα, η οποία φέρεται να εκφράζει το νέο, το φιλελεύθερο και το πιο πιστό κομμάτι του προέδρου, με σχεδόν ομολογημένη φιλοδοξία να κατέλθει ως υποψήφια βουλευτής στις επόμενες εκλογές. «Θεότητα» ο Πρόεδρος Κυριάκος, ήταν ο χαρακτηρισμός της στο αναφερθέν περιστατικό περί μη απόδοσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Αριστερά.
Αν διαβάσει κανείς πιο προσεκτικά το δημόσιο προφίλ της, θα διαπιστώσει εξωφρενικά πράγματα. Αντιγράφω επί λέξη: «Τη σιχαίνομαι αυτή τη χώρα. Όχι τώρα. Πάντα. Από το 1993 και μετά ζω σε κατάσταση ναυτίας από την υποκρισία, τη θρησκοληψία και τον συντηρητισμό. Θέλω να καταστραφούν τα πάντα. Να πέσουν οι τρούλοι από τις 10.000 εκκλησίες της επικράτειας να μας πλακώσουν. Να γλυτώσει ο πλανήτης από έναν άχρηστο λαό. Τέλος».
Αναρωτιέμαι λοιπόν: στέκει μελλοντική υποψήφια βουλευτής επίδοξου κυβερνώντος κόμματος να δηλώνει ευθαρσώς ότι «σιχαίνεται τη χώρα» και ότι πρέπει να γλυτώσει ο πλανήτης από τον «άχρηστο λαό» των Ελλήνων; Στέκει, ο νέος και φιλελεύθερος λόγος της ΝΔ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να εύχεται την καταστροφή όλων των ναών της χώρας; Όταν μάλιστα πριν λίγους μήνες το ίδιο πρόσωπο (με σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης) τασσόταν με πάθος υπέρ της ανέγερσης ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα. ([1] [2] [3] [4] [5] [6])  Θέλει να γκρεμιστούν οι Χριστιανικοί ναοί, αλλά θέλει να ανεγερθούν τεμένη. Σχιζοφρένεια!

ΠΗΓΗ:http://www.antibaro.gr/

 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.