Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Ο Τζανακόπουλος επιβεβαιώνει τη σχέση Τουρκάλας της πρεσβείας με σύμβουλο του Μαξίμου


Για προσωπικό ζήτημα έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός επιλέγει τους συνεργάτες του μεκριτήριο, την επάρκεια, την ειλικρίνεια, την εμπιστοσύνη και πάνω απ' όλα την εντιμότηταΕπιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δημοσίευμα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Κυριακής για την Τουρκάλα Feyza, υψηλόβαθμο στέλεχος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, η οποία έχει σχέση με Έλληνα διπλωμάτη που κατέχει θέση στο πρωθυπουργικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε από δημοσιογράφο της «Αυγής» για το δημοσίευμα στο «ΘΕΜΑ» που προκάλεσε και σχετική ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου.

Αφού έκανε μια παύση δύο δευτερολέπτων, θέλοντας να εκφράσει θεατρικά τη δυσφορία του -στο ερώτημα που έθεσε ο δημοσιογράφος της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ- ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε: «Ντρέπομαι τόσο για το δημοσίευμα όσο και για την ερώτηση του κ. Λοβέρδου. Ο πρωθυπουργός επιλέγει τους συνεργάτες του με κριτήρια την επάρκεια, την ειλικρίνεια, την εμπιστοσύνη και πάνω απ' όλα την εντιμότητα. Κάποιοι, ακολουθώντας χυδαίο κιτρινισμό, μπορεί να θεωρούν ότι η προσωπική ζωή πρέπει να αποτελεί κριτήριο για την επιλογή των συνεργατών του πρωθυπουργού. Θεωρούμε αυτή τη θέση απολύτως απαράδεκτη». 

Στην ερώτησή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε ότι το θέμα του Έλληνα διπλωμάτη που συμβιώνει με Τουρκάλα της πρεσβείας στην Αθήνα είναι «ένα ζήτημα ιδιαιτέρως ευαίσθητο, τόσο για την εθνική μας ασφάλεια, όσο και για την ελευθερία και προστασία της ιδιωτικής ζωής» προσθέτοντας ότι «η διφυής υπόσταση του συγκεκριμένου θέματος επιβάλλει γενικές αναφορές κι όχι εξειδικευμένο λόγο».

«Μήπως ο συγκεκριμένος διπλωμάτης που εξ ορισμού χειρίζεται σοβαρότατα διπλωματικά θέματα της χώρας, θα μπορούσε να προσφέρει στην πατρίδα και την υπηρεσία του από άλλη θέση κι όχι από αυτήν του διπλωματικού σας γραφείου;» σημείωνε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθετε: «Μήπως η κοινή λογική αλλά και η διεθνής εμπειρία επιβάλλουν έναν τέτοιον από μέρους σας χειρισμό;».

Λοβέρδος: Η απειρία δεν είναι συγχωροχάρτι - Η ερώτησή μου αφορά ζήτημα εθνικής ασφάλειας


Με ανακοίνωσή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο. Στην ανακοίνωσή του, ο κ.Λοβέρδος επισημαίνει: «Η απειρία του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν μπορεί να είναι συγχωροχάρτι για τις επαναλαμβανόμενες αστοχίες του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Πρώτος εγώ άλλωστε έθεσα ζήτημα προστασίας του δικαιώματος στη προσωπική ζωή. 
Η ερώτηση μου προς τον Πρωθυπουργό όμως αφορούσε ζήτημα εθνικής ασφάλειας και ως τέτοιο θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί. Αν αυτό ο εκπρόσωπος δεν το καταλαβαίνει, τότε πέρα από το θέμα της δικής του απειρίας, τίθεται και ένα ζήτημα ανευθυνότητας που αφορά την κυβέρνηση στο υψηλότερο επίπεδο της.

Όσο για τα αίσθηματα ντροπής που δήλωσε ας κοιτάξει το κόμμα του στον καθρέφτη και θα βρει χίλιους λόγους να ντρέπεται». 


ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr/

Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου