Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Νέος συναγερμός "κατσαρόλας" για σωτηρία της Παιδείας της αγοράς



Οι «μεταρρυθμιστές» της Παιδείας… είναι εδώ!

Του Χρήστου Κάτσικα
Νέος συναγερμός "κατσαρόλας" για σωτηρία της Παιδείας της αγοράς
Οι «μεταρρυθμιστές» της Παιδείας… ξανάρχονται!
               Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τραπέζης της Ελλάδος (Σταδίου 14), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα την εκπαίδευση  και μεταξύ των άλλων ομιλητών θα είναι η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γεώργιος Καμίνης, η Νίκη Κεραμέως, ο Αγγελος Τόλκας, ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο Γιάννης Κουμέντος, πρώην Περιφερειακός Δ/ντής ΠΔΕ  Αττικής και ο Νίκος Σαλτερής, Eπίτιμος Σχολικός Σύμβουλος, πρώην μέλος του ΔΣ της Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε. 
                Ας δούμε όμως ενδεικτικά ένα μέρος του Προγράμματος των διοργανωτών που έχουν αναλάβει να μας διαφωτίσουν:
Εσπερίδα: Νέο σχολείο – Νέα διοίκηση: Αποκέντρωση, Συμμετοχή, Λογοδοσία, Αξιολόγηση - Η πρόταση της ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.
Νέο Σχολείο-Νέα Διοίκηση- Νέα Πολιτική
    Εκπρόσωπος Υπουργείου Παιδείας
    Νίκη Κεραμέως, Εκπρόσωπος ΝΔ
    Άγγελος Τόλκας, Εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ
    Γιώργος Μαυρωτάς, Εκπρόσωπος ΠΟΤΑΜΙ
    Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος ΔΙΚΤΥΟΥ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη
Αξιολόγηση, Αποκέντρωση, Συμμετοχή, Λογοδοσία
    Εμπειρίες αξιολόγησης στο Ελληνικό Σχολείο 2011-2015, η περίπτωση της, Νίκος Σαλτερής, Eπίτιμος Σχολικός Σύμβουλος, πρώην μέλος του ΔΣ της Α.ΔΙ.Π.Π.Δ.Ε.
    Ευρωπαϊκές πρακτικές στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης, Νίκος Χλέπας, Αναπληρωτής Καθηγητής, ΕΚΠΑ
    Εμπειρίες αποκεντρωμένης Διοίκησης της Εκπαίδευσης, Κουμέντος Γιάννης, πρώην Περιφερειακός Δ/ντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Αττικής
    Εμπειρίες και Πρακτικές από την Αυτοαξιολόγηση της Σχολικής Μονάδας, Δεστές Γιώργος, Δ/ντής Δημοτικού Σχολείου
    Οι γονείς στη Διοίκηση του Σχολείου, Έλλη Τριανταφύλλου (δημοσιογράφος), Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 13ου ΔΣ Αθηνών-ΜΕΤΣ

               Τι ακριβώς σηματοδοτεί αυτή η εκδήλωση και ποιος είναι ο διοργανωτής; Διοργανωτής είναι η  «Πρωτοβουλία για την Παιδεία και την Ανάπτυξη» (ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.). Πρόκειται, όπως οι ίδιοι λένε, για  "μια ομάδα λειτουργών της εκπαίδευσης απ’ όλες τις βαθμίδες που συγκροτήθηκε αυθόρμητα πριν από περίπου ένα χρόνο, τον Μάιο του 2015, ως «Επιτροπή πρωτοβουλίας ΠΑΙΔΕΙΑ 2015» για να αντιδράσει στην επιχειρούμενη με τα νομοσχέδια του τότε υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά κατεδάφιση της Παιδείας."
ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΚΟΚΚΟΥΣ
               Το πόσο πρόκειται για "μια ομάδα λειτουργών της εκπαίδευσης απ’ όλες τις βαθμίδες που συγκροτήθηκε αυθόρμητα" μπορεί κανείς να το ανακαλύψει εύκολα γυρνώντας λίγο πίσω στην ιστορία της λεγόμενης ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.
               Την Δευτέρα 11 Μαΐου 2015 και ώρα 19:00 στο κλειστό Γυμναστήριο Σπύρος Λούης στο Μαρούσι είχε γίνει η πρώτη δημόσια εκδήλωση της ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α. που τότε ονομαζόταν «Επιτροπή πρωτοβουλίας ΠΑΙΔΕΙΑ 2015». Ποιοι παραβρέθηκαν; Το παρόν έδωσαν (μάλλον…αυθόρμητα) η Ντόρα Μπακογιάννη, Άννα Διαμαντοπούλου, Νίκος Δένδιας, Θεόδωρος Φορτσάκης, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος, Βασίλης Κικίλιας, Γιώργος Κουμουτσάκος και, βέβαια, ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
                Προφανώς απευθύνονται σε λαό λωτοφάγων, δεν εξηγείται διαφορετικά.
               Οι άνθρωποι αυτοί (όσοι ήταν σε θέσεις ευθύνης), που στη διάρκεια της θητείας τους έκλεισαν δεκάδες εκατοντάδες σχολικές μονάδες, απέλυσαν εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, έκλεισαν ολόκληρους τομείς και ειδικότητες στα επαγγελματικά σχολεία, μοίρασαν αντί για βιβλία φωτοτυπίες, την ίδια ώρα που ξεσκόνιζαν τις τσέπες των πατεράδων και των μανάδων των μαθητών, σήμερα προσποιούνται ότι έχουν εκπαιδευτικές ανησυχίες.
               Αντί σήμερα να κάνουν αυτοκριτική για την παρουσία τους, στις πιο βάρβαρες μέρες για την δημόσια εκπαίδευση,  καλούν υποκριτικά σε εκδήλωση για τα εκπαιδευτικά προβλήματα
                Και μεταξύ αυτών η Άννα Διαμαντοπούλου και ο πρώην περιφερειακός διευθυντής Αττικής Γιάννης Κουμέντος!
               Αυτός που στη διάρκεια της θητείας του συγχωνεύθηκαν εκατοντάδες σχολεία.
               Αυτός που με απαράδεκτη απόφασή του (18575/11-11-2011) «διέταξε» να γίνει αναπλήρωση μαθημάτων σε σχολεία και τη 17η Νοεμβρίου, ημέρα της 38ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
               Αυτός που «έσερνε» από σχολείο σε σχολείο για συμπλήρωση ωραρίου εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, προχωρούσε σε συμπτύξεις τμημάτων, έκανε παράνομες διχοτομήσεις των κενών αναπλήρωσης και προσλάμβανε ωρομίσθιους αντί για αναπληρωτές, καταργούσε τις τάξεις υποδοχής, επέβαλλε υποχρεωτικές υπερωρίες, προχωρούσε σε διώξεις εκπαιδευτικών.
               Ανησυχεί για την εκπαίδευση αυτός εναντίον του οποίου έχουν μάλλον εκδώσει τις περισσότερες καταγγελίες ΕΛΜΕ, Διδασκαλικοί Σύλλογοι, συνδικαλιστικές παρατάξεις και η ΟΛΜΕ. Αυτός που στράφηκε εναντίον του η ΟΛΜΕ με εξώδικη διαμαρτυρία αντιδρώντας στην πρότασή του υπερωριακής εργασίας Σάββατα και αργίες. Αυτός που στη διάρκεια της θητείας του χάνονταν χιλιάδες ώρες από κενά εκπαιδευτικών και, όταν οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς διαμαρτύρονταν, δεν δίσταζε να καλεί τα ΜΑΤ. Αυτός που τα εκπαιδευτικά σωματεία κατήγγειλαν ότι «κλείνει σχολεία, μετακινεί εκπαιδευτικούς, δημιουργεί τμήματα με μεγάλο αριθμό μαθητών. Συμπεριφέρεται ως λεγεωνάριος και καθόλου ως Δάσκαλος. Ζητάμε την άμεση απομάκρυνσή του ως παντελώς ακατάλληλου για τη θέση που κατέχει. Καταγγέλλουμε την παρουσία των ΜΑΤ και την ανοίκεια στάση του Γ. Κουμέντου».
               Ξεχείλισε η υποκρισία!
Α. Λιάκος - Α. Διαμαντοπούλου- Κ. Γαβρόγλου στο ίδιο “τραπέζι” την ερχόμενη Τρίτη
               Λίγες μέρες πριν, στις 7 Μαρτίου, ο πρόεδρος του λεγόμενου εθνικού διαλόγου για την παιδεία κ. Αντώνης Λιάκος, στα πλαίσια της παρουσίασης της έκδοσης «Από Παιδείας άρξασθαι. Έκθεση του εθνικού και κοινωνικού διαλόγου για την Παιδεία», που επιμελήθηκε ο ίδιος, διοργανώνει εκδήλωση με ομιλητές τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, τους πρώην υπουργούς παιδείας κ. Ν. Φίλη και κ. Ά. Διαμαντοπούλου, τον υπεύθυνο του τομέα Παιδείας της ΝΔ κ. Θ. Φορτσάκη και την κ. Μαρία Ρεπούση (του γνωστού συνωστισμού) τέως Βουλευτού της ΔΗΜΑΡ. Το βασικό ερώτημα της εκδήλωσης τίθεται από τον ίδιο τον Αντώνη Λιάκο που θα είναι και αυτός ομιλητής: «Το ζήτημα των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων είναι συνεχώς επίκαιρο καθώς οι κοινωνίες αλλάζουν, και στη σημερινή Ελλάδα, ακόμη περισσότερο, το ζήτημα μιας ριζικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης έχει επανέλθει στο προσκήνιο. Υπάρχουν κοινοί τόποι ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις που αφορούν το δέον γενέσθαι; Υπάρχει η αναγκαία ευψυχία να βγει η εκπαίδευση από την αρένα της αντιπαράθεσης;»
                Πιθανόν ο κ. καθηγητής που έχει μακρά «θητεία» από την περίοδο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μέχρι και την περίοδο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να γνωρίζει κάτι περισσότερο όσον αφορά στο ερώτημα που βάζει.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/neos-synagermos-katsarolas-gia-sotiria-tis-paideias-tis-agoras#ixzz4aX9ZvVR6
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook


 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.