Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Έφυγε ο Έλληνας...

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κοντινό πλάνο


ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Έφυγε ο Μανώλης Γλέζος!


Αποτελούσε την προσωποποίηση του διαχρονικού οράματος του Ελληνισμού. Ως πρώτος παρτιζάνος της Ευρώπης,  κατά τον Ντε Γκολ, με την ηρωική του πράξη, το κατέβασμα της ναζιστικής σβάστικας, συναντήθηκε με τις βαθιές ρίζες των αγώνων των Ελλήνων, τη φλέβα της αστείρευτης αντρειοσύνης και την πηγή της διαχρονικής, κατά Σβορώνο, αντιστασιακότητας του λαού μας. 

Ο Μανόλης Γλέζος είχε συνείδηση της ιστορίας, και ως κομιστής της διαθήκης των αγωνιστών προππάπων του, παππούδων του, γονέων του και των συντρόφων του που έφυγαν ηρωικά, δήλωνε: "Αγαπητοί Πρόεδροι, αγαπητοί συνάδελφοι, από τα διάσελα της ιστορίας, από τα κορφοβούνια της Αντίστασης, αυτή τη στιγμή μας παρακολουθούν όλοι οι νεκροί που θυσιάστηκαν για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι. Απολογούμαι σήμερα απέναντι σε αυτούς". 
ρακτικά της Βουλής (Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013 για το πρόβλημα των οφειλών της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα).

Έτσι συνέχισε σε όλη του τη ζωή.  Αγωνιστικό πρότυπο και μέχρι τις τελευταίες στιγμές,  φάρος οραματικής αξιακής ανάτασης της πατρίδας μας

Τον αποχαιρετούμε με την ελπίδα να βρεθούν οι άξιοι συνεχιστές του αγώνα του για τα ιδανικά που υπηρέτησε ως το τέλος της ζωής του.

Αιωνία του η μνήμη.

******************************

Ο Μανώλης Γλέζος δεν απέφυγε να τοποθετηθεί για όλα τα φλέγοντα ζητήματα της εποχής μας (Μνημόνια, Σχέδιο Ανάν-Κυπριακό, Μακεδονία).  Απέναντι σε όλες τις υποτελείς, ενδοτικές πολιτικές των κυρίαρχων συστημικών κομμάτων, αγέρωχος, δεν δίστασε να συγκρουστεί και με το κόμμα που συνεργαζόταν.

Κοινοποιούμε βίντεο και αναρτήσεις παλαιότερες από την ιστοσελίδα ΓΕΡΟΜΟΡΙΑΣ

Ο Μανώλης Γλέζος για την Κύπρο




ΠΗΓΗ- Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.