Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Ντροπή. Ξέπλυμα των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ - Ομπάμα από τον Συριζαίο Τριγαζή που ΔΕΝ θα διαδηλώσει

Εμετικό ξέπλυμά του Αμερικάνικού ιμπεριαλισμού από το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Τριγάζη που με άρθρο του προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες να ΜΗΝ διαδηλώσουν κατά του Ομπάμα με αστεία και άθλια επιχειρήματα. Καταρχάς ολόκληρο το άρθρο του μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ....

Ας δούμε τα κύρια σημεία του και απαντάμε σε αυτά....

1. "Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ   έχει βρεθεί στο πλευρό της Ελλάδας στα χρόνια της κρίσης, κυρίως στο ζήτημα του χρέους"… Αλήθεια;; Επι Ομπάμα φορτωθήκαμε και τα τρία Μνημόνια χωρίς βέβαια να έχει γίνει καμία διαγραφή χρέους (πέραν του άθλιου PSI). Ο Ομπάμα εκβίαζε πέρσι τον Τσίπρα για να υπογράψιε το Τρίτο Μνημόνιο, θυμίζουμε όπως αποκάλυψαν και οι πρόσφατες διαρροές.

2. "στο Κυπριακό έχει υιοθετήσει πολύ εποικοδομητική στάση"… Ο Πρόεδρος της χώρας που ευθύνεται για τον Αττίλα, δεν έκανε τίποτα. Αντίθετα μέχρι σήμερα πιέζουν την Ελληνοκυπριακή μεριά για διζωνικό κράτος.

3. "Ωστόσο, στο εσωτερικό η κυβέρνηση Ομπάμα προώθησε το εθνικό σύστημα υγείας, γνωστό και ως Obamacare, ενώ είχε καλές επιδόσεις  και στον τομέα των δικαιωμάτων. Επιδίωξε τον έλεγχο και της οπλοκατοχής". Μία τρίχα έκανε στο εσωτερικό πεδίο ο Ομπάμα. Οι ΗΠΑ βιώνουν μία απίστευτη φτώχεια για την πλειοψηφία του πληθυσμού ενώ μπάτσοι εκτελούν έγχρωμους σε όλη την επικράτεια με έγχρωμο Πρόεδρο.....Κυριολεκτικά "πουθενάς"!


4. "Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική, ο Ομπάμα έκανε πράξη τις υποσχέσεις του για αποχώρηση από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, ενώ έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την σημαντικότατη συμφωνία ειρήνης του Ιράν με τις μεγάλες δυνάμεις της Δύσης."…. Ο Ομπάμα διατηρεί αμερικανικό έλεγχο σε Ιράκ και Αφγανιστάν μέσω και στρατιωτών αλλά κυρίως μέσω δοτών κυβερνήσεων εκεί. Ο Ομπάμα έχει σκλαβώσει τους συγκεκριμένους λαούς ένεκα των πολυεθνικών που υπηρετούσε. Ο Ομπάμα διέλυσε την Συρία, και ο γλύφτης Τριγάζης ξεχνάει επιδεικτικά την Συρία που ερήμωσε αυτός ο αλήτης από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Επίσης η επικράτηση του φασισμού στην Ουκρανία είναι ένα από τα επίσης μεγάλα επιτεύγματα του.

5. "Τέλος, να απαλλαγούμε από παλαιές προκαταλήψεις έναντι των ΗΠΑ, διότι πολλά καλά για τον κόσμο έχουν προκύψει από την μεγάλη αυτή χώρα, τον λαό της και το εργατικό της κίνημα. Η ιδέα της πολιτικής ανυπακοής (civil disobedience) εκεί γεννήθηκε και εφαρμόστηκε (Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κ.ά)  η Πρωτομαγιά για την θυσία των εργατών του Σικάγο καθιερώθηκε, ενώ πολλά μπορεί να διδαχτεί η Ευρώπη και από την ένταξη των μεταναστών και προσφύγων στην αμερικανική κοινωνία." Και πότε η Αριστερά ταύτισε τους αγώνες της εργατικής τάξης των ΗΠΑ με τις ηγεσίες της κύριε Τριγάζη;;  ΠΟΤΕ!! Με αυτή τη λογική πως εσείς και ο ασήμαντος ηγετίσκος σας πουλάγατε "Αντιγερμανισμό" μέχρι πρότινος όταν στην Γερμανία γεννήθηκε ο Μαρξ, ο Γκαίτε, κτλ;;


ΠΗΓΗ: http://anemosantistasis.blogspot.com, http://blogvirona.blogspot.gr/

Ανάρτηση από: geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.