Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ



Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΝΑΒΙ




• «Το υψηλότερο ποσοστό χρηστών κάνναβης σε καθημερινή βάση καταγράφεται στην Ολλανδία (80%)» (Ετήσια Εκθεση για το 2004 του ΕΚΠΝΤ).


• Το μοντέλο της Ολλανδίας αύξησε τους εξαρτημένους από ναρκωτικά κατά 44% στα 6 χρόνια εφαρμογής του. Τον Αύγουστο του 2004, «η ολλανδική κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι "η κάνναβη δεν είναι ακίνδυνη" ούτε για τους χρήστες, ούτε για την κοινωνία, τα coffee shops (χώροι όπου πωλείται νόμιμα και επιτρέπεται η χρήση κάνναβης) "δεν είναι άμοιρα ευθυνών" και σκοπεύει να μειώσει τον αριθμό τους που βρίσκονται κοντά σε σχολεία. Σκέφτεται να προχωρήσει ακόμη και στην κατάργηση του πειράματος» (Ετήσια ‘Εκθεση της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τον έλεγχο των ναρκωτικών, 2005).

• «Η συστηματική χρήση κάνναβης στην εφηβεία ενδέχεται να έχει αρνητικές συνέπειες στην ψυχική υγεία κατά τη νεανική ηλικία, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης ψυχωσικών συμπτωμάτων και διαταραχών, ο οποίος αυξάνεται ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης» (Ετήσια Εκθεση για το 2009 του ΕΚΠΝΤ).

Σημ. Η Ολλανδία νομιμοποίησε - υπό όρους - τη χρήση κάνναβης για ευφορικούς σκοπούς στα μέσα της 10ετίας του ‘70.

ΠΗΓΗ: Εσυν Παράρτημα Πάτρας
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.