Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

3ο τεύχος του περιοδικού ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ τῶν ὡραίων τεχνῶν

Φωτογραφία του χρήστη Τὸ Κοινόν Τῶν Ὡραίων Τεχνῶν.

Κυκλοφόρησε το 3ο τεύχος του περιοδικού ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ τῶν ὡραίων τεχνῶν με εξώφυλλο έναν όμορφο πίνακα του Χρ. Μποκόρου – έργα του οποίου φιλοξενούνται και στις εσωτερικές σελίδες του περιοδικού.
Ο Βασίλης Ξυδιάς αναζητά «ένα σύγχρονο ελληνίζειν», ο Γιώργος Βαρθαλίτης σχολιάζει το « Άγραφον» του Άγγελου Σικελιανού, ο Δήμος Αβδελιώδης απαντά στο ερώτημα αν είναι το σενάριο λογοτεχνία, ενώ ο Κώστας Κουτσουρέλης μιλά για τον «Προφητικό Γκάτσο». Η Ελένη Καπετανάκη μας συστήνει τον Ιμπραχίμ αλ Κούνι, τον ποιητή της Ερήμου και ο Ρόνυ Μπου Σάμπα μας δίνει μια σύντομη εισαγωγή για την Αραβική γλώσσα. Ο Χρ. Τσιαμούλης μιλά για την κοσμική μουσική της Κωνσταντινούπολης και τις επιρροές που δέχτηκε από το εκκλησιαστικό μέλος και ο Δημήτρης Μπαλτάς μας εισάγει στην δράση του Αγίου Μαξίμου στη Ρωσία. Η Τασούλα Καραγεωργίου μεταφράζει Χριστόφορο Μυτιληναίο ενώ ο Ευάγγελος Σταυρόπουλος αυτή τη φορά μας αναλύει τον Πωρικολόγο – ένα βυζαντινό διηγημάτιο. Ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο του Γιάννη Χελιδώνη αφιερώνεται στον εκλιπόντα π. Γεράσιμο Φωκά, μητροπολίτη Κεφαλληνίας, ενώ ο Σωτήρης Γουνελάς μας μιλάει για την ποίηση του Στέφανου Μπεκατώρου. Πρωτότυπη λογοτεχνική ύλη δημοσιεύουν οι Χρήστος Αναγνωστόπουλος, Σπύρος Γεωργίου, Δημήτρης Κοσμόπουλος, Θοδωρής Σαμαράς, Βασίλης Κωνσταντούδης και Άγγελος Καλογερόπουλος.
Το περιοδικό το βρίσκετε στα βιβλιοπωλεία ΝΑΥΤΙΛΟΣ, ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΝ, ΕΝ ΠΛΩ, ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ, ΙΑΝΟΣ, ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΑΥΡΑ, ΑΠΕΙΡΟΣ ΧΩΡΑ.
Μπορείτε επίσης να γραφτείτε συνδρομητές. Για κάθε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο 6973370742 ή στη σελίδα μας στο φέισμπουκ: Τὸ Κοινόν Τῶν Ὡραίων Τεχνῶν

Εδώ το οπισθόφυλλο: ένα ποίημα του Στέφανου Μπεκατώρου πάνω σε μια λεπτομέρεια του πίνακα του Χρήστου Μποκόρου. Αξίζει να το προσέξετε...

 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.