Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Σεισάχθεια για τους εγκληματίες

Του Προκόπη Μπίχτα

Η απόφαση 1738/2017 του ΣτΕ για παραγραφή των μη επιβεβαιωμένων φορολογικών αδικημάτων που επιτελέσθηκαν πέραν της πενταετίας, απαλλάσσει τους οικονομικούς εγκληματίες των λιστών Λαγκάρντ και Μπόργιανς.
Αυτή η απόφαση έρχεται να δικαιώσει την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία καθυστερούσε τους συγκεκριμένους ελέγχους σκόπιμα, αφού στις λίστες υπάρχουν οι κατ’ επάγγελμα φοροφυγάδες: πολιτικοί-τσιράκια των μνημονίων, μεγαλοαπατεώνες επιχειρηματίες, μιντιάρχες κ.λ.π., που καταλήστεψαν το δημόσιο χρήμα. Είναι αυτοί που, ανάμεσα στα άλλα, αφήνουν ανασφάλιστους τους εργαζομένους τους και δεν τους δίνουν τους μσθούς τους επειδή «έτσι γουστάρουν». Αυτοί οι μεγαλοκλέφτες υπολογίζεται ότι χρωστούν στο δημόσιο περισσότερα από 100 δισεκ. ευρώ. Είναι όλοι διακεκριμένοι φίλοι της κυβέρνησης και των υπόλοιπων μνημονιακών κομμάτων και ανήκουν στα κινήματα υπέρ της ευρωζώνης και τη ΕΕ.
Το ΣτΕ και η κυβέρνηση υλοποίησαν την σεισάχθεια, όχι υπέρ των θυμάτων, αλλά υπέρ των ενόχων του εγκλήματος.

Με πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου παύει η δίωξη τριών μελών του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και έξι μελών του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων σχετικά με την υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του Δημοσίου την περίοδο 2013 – 2014. Η ζημιά του Δημοσίου
ανέρχεται σε 622 εκατομ. ευρώ.
Την ίδια στιγμή 19 ένοχοι υπεξαίρεσης 6.000.000 ευρώ από το ταμείο του ΕΦΚΑ επέστρεψαν στις θέσεις τους ατιμώρητοι και φρέσκοι για να συνεχίσουν την ληστεία των χρημάτων των ασφαλισμένων. Το ίδιο συνέβη με υπάλληλο που υπεξαίρεσε 101.000 ευρώ επειδή δεν λειτουργεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο!!!
Αμέτρητες είναι οι περιπτώσεις αθώωσης εγκληματιών είτε είναι μεγαλόσχημοι είτε είναι μικροαπατεώνες. Η διαφθορά επιβραβεύεται και καλλιεργείται συστηματικά.

Είναι γνωστή η εντολή των τοκογλύφων να μην διώκονται εγκλήματα οικονομικού χαρακτήρα που διαπράττονται από στελέχη τραπεζών, επιχειρήσεων και οργανισμών που συνδέονται με τις πολιτικές της ΕΕ. Επειδή, όμως, όλες οι τράπεζες και όλοι οι οργανισμοί συνδέονται άμεσα με τις πολιτικές της ΕΕ και της ευρωζώνης η ατιμωρησία αφορά σε όλους. Η κυβέρνηση, με τον εμετικά δουλικό χαρακτήρα που την χαρακτηρίζει, αθωώνει τους πάντες, ακόμα και τους πορτοφολάδες και, πιθανότατα,  ψάχνει να βρει ανάμεσά τους τα μελλοντικά πολιτικά στελέχη του συστήματος. Εμπίπτει στην σφαίρα της παροιμίας «είπαν στη γριά να χέσει κι αυτή... κ.λ.π.».

Το σύστημα των μνημονίων στηρίζεται στο οικονομικό, πολιτικό και ποινικό έγκλημα. Του είναι απαραίτητος και χρήσιμος κάθε εγκληματίας, μικρός και μεγάλος. Η πολιτικές της τρόικας δεν θα μπορούσαν να επιβληθούν στον ελληνικό λαό αν δεν αναλάμβανε τη δουλειά ένα δυσώδες τσούρμο πολιτικών και οικονομικών παλιανθρώπων που σκοτώνουν τη μάνα τους για λεφτά.


ΠΗΓΗ:http://www.dromosanoixtos.gr,http://blogvirona.blogspot.gr
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος6.7.17

    Αγαπητοί φίλοι το ΣτΕ δεν αθωώνει φοροκλέφτες. Τα θέματα πια δεν είναι άσπρο μαύρο. Είναι πολύ σύνθετα. Και τα δικαστήρια, ειδικά τα διοικητικά κρίνουν υποθέσεις πολύ σύνθετες. Και δεν μπορούν να λένε ό,τι θέλουν. Κάθε λάθος απόφαση συνεπάγεται πρόστιμο στην Ελλάδα από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια του Στρασβούργου ή του Λουξεμβούργου. Ούτε η νομολογία των δικαστηρίων μπορεί να αλλάζει ανάλογα με την υπόθεση. Υπάρχουν υποθέσεις με μισητούς ανθρώπους, υπάρχουν και υποθέσεις με ανθρώπους διαλυμένους από την κρίση, μεροκαματιάρηδες. Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και σταθμά. Το ΣτΕ έχει ήδη εκδώσει αποφάσεις για το ζήτημα της παραγραφής από το 2015 και τις επαναλαμβάνει συνέχεια (ΣτΕ 1976/2015, 888, 1623/2016). Το ίδιο έκαναν τα ευρωπαϊκά δικαστήρια με τις αποφάσεις Volkov (2013), Dimitrovi (2015) και Ze Fu Fleischhandel (2011). Η παραγραφή είναι παραγραφή, γιατί το λέει ο νόμος, όχι κανένα δικαστήριο. Και δεν μπορεί να αλλάζει γιατί φέτος δεν προλάβαμε να κάνουμε ελέγχους, ειδικά στην εποχή μας που με ένα κουμπάκι μπορεί ο έφορος να δει όλες τις καταθέσεις τα τελευταία 20 χρόνια. Και μην ξεχνάτε, κανείς δεν μπορεί να θυμηθεί τι έκανε πριν από 20 χρόνια, αν δηλαδή έκλεψε την εφορία ή αν είχε κάποια νόμιμη συναλλαγή. Γι'αυτό υπάρχει η παραγραφή. Σε κάθε περίπτωση η νομολογία (άμα κάτσει κανείς και τη διαβάσει) είναι λογική, όπως και ο νόμος: α) αν κάνεις δήλωση ο νόμος προβλέπει 5 έτη παραγραφή, β) αν κάνεις δήλωση και βρείς νέα στοιχεία σε βάρος κάποιου η παραγραφή είναι 10ετής, γ) αν δεν κάνεις δήλωση η παραγραφή είναι 15ετής. δ) Κι αν υπάρχουν ποινικά αδικήματα φοροδιαφυγής η παραγραφή είναι 20ετής. Αλλά και το ΣτΕ να μην υπήρχε θα υπήρχαν άλλοι θεσμοί να πουν τα ίδια. Για τις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς υπάρχει ακόμα χρόνος για έλεγχο, εφόσον αυτά είναι νέα στοιχεία. Στη Γερμανία και στη Γαλλία καλέσανε τους εμπλεκόμενους και χωρίς πολλά πολλά τους είπαν φέρτε ένα ποσό και τα υπόλοιπα χάρισμά σας, δεν κάνω έλεγχο. Έτσι δούλεψαν οι ξύπνιοι όχι όπως εμείς που μαξιμαλίζουμε. Γι'αυτό διαβάστε, μελετήστε μην μπαίνετε στην ευκολία των ύβρεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή