Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

Το ελληνικό προτεκτοράτο των ξενόδουλων και δοσίλογων τοποθετεί Αυστριακό στην ηγεσία του ΤΧΣ!!!

ΤΧΣ
Τέλος λαμβάνει, εκτός απροόπτου, το σίριαλ ανάδειξης νέου διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο δουλοπρεπέστατος υπουργός Οικονομικών Ευκ. Τσακαλώτος επέλεξε μεταξύ των τριών υποψηφίων, τον Αυστριακό κ. Χσούρντα για να αναλάβει τον κρίσιμο ρόλο επί των τραπεζών.
Η υποτέλεια είναι λίγο για να χαρακτηρίσει αυτήν την απόφαση!
Η επιλογή του υπουργού Οικονομικών θα πρέπει να εγκριθεί και τυπικά από το EuroWorkingGroup, το οποίο ως σήμερα δεν έχει διατυπώσει ποτέ αντίρρηση στις επιλογές CEOs για το ΤΧΣ. Αμέσως μετά θα δημοσιευθεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης η απόφαση διορισμού του νέου CEO μαζί με τις μηνιαίες αποδοχές του.
Η θέση του διευθύνοντος συμβούλου παραμένει κενή από τον περασμένο Ιούλιο. Μετά την παραίτηση Α. Ξενόφου, η Επιτροπή Επιλογής έτρεξε νέα διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη θέση του CEO του ΤΧΣ, βάσει της οποίας ο υπουργός Οικονομικών επέλεξε από τη short list τον κ. Β. Κατσικιώτη, τον οποίο διόρισε ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο.

Για σειρά από λόγους, ο κ. Κατσικιώτης παραιτήθηκε, χωρίς στην πραγματικότητα να αναλάβει ποτέ καθήκοντα, ενώ και ο επιλαχών κ. Μιχαηλίδης αρνήθηκε να αναλάβει τη θέση. Ακολούθησε νέα εκδήλωση ενδιαφέροντος που απέβη άκαρπη, για να φθάσουμε στον επικείμενο διορισμό του κ. Χσούρντα μετά από νέα διαδικασία.
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα το Ταμείο λειτουργεί με δύο μέλη στην τριμελή Εκτελεστική Επιτροπή, δηλαδή με τον αναπληρωτή CEO κ. Tourret και τον εκπρόσωπο της ΤτΕ ΕΛΛ -0,67%, που αντικαταστάθηκε πρόσφατα μετά την παραίτηση Φραγγέτη.

ΠΗΓΗ:Iskra - 06/05/2017 
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου