Σάββατο 29 Απριλίου 2017

ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ / Για το «έκτακτο συνέδριο του ΠΑ«ΣΟ».Κ και την μάχη των Μηχανισμών


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ/Εφημερίδα ΠΑΡΟΝ 30.05.2017


Κι΄ όμως: Συμβαίνει εν έτει 2017, στην δύσμοιρη Μνημονιακή Ελλάδα.. στο κόμμα που έχουν μέγιστη ευθύνη για το σημερινό κατάντημα της Χώρας, διεξάγεται εσωτερικά πάλη Μηχανισμών για την επικράτηση του ενός ή του άλλου! Ο Κόσμος, ο πλανήτης αλλάζει, όχι όμως και το εναπομείναν ΠΑ«ΣΟ»Κ. Αντί με θάρρος και ιστορική ευθύνη να έχει ΑΥΤΟΔΙΑΛΥΘΕΙ εδώ και χρόνια, αφήνοντας τα υπόλοιπα στους ιστορικούς του μέλλοντος, συνεχίζει το μαλλιοτράβηγμα εντός του και με τους περιστασιακούς συμμάχους του της λεγόμενης «Δημοκρατικής Συμπαράταξης». Έτσι μόλις η πρόεδρος του κ.α Φώφη Γεννηματά αισθάνθηκε ότι απειλείται από την στάση διαφόρων μελών της Κ.Ε. στην τελευταία συνεδρίαση του Σαββάτου, αντέδρασε με τον «κλασσικό τρόπο» που αντιδρούσαν πάντα όλοι οι Επικεφαλής του ΠΑ«ΣΟ»Κ κάθε φορά που ένιωθαν ότι αμφισβητείται η ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΑ τους. Έτσι και τώρα, για πολλοστή φορά, η κ.α Φώφη Γεννηματά διαλύει την Κ.Ε. επειδή θεωρεί ότι «δεν την ελέγχει». Προκύπτει το εξής απλό και παράλληλα ΑΜΕΙΛΙΚΤΟ ερώτημα (ξανά- εδώ έχουμε αναφερθεί στο θέμα πολλάκις διαχρονικά). Είναι δυνατόν να επικαλείσαι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για την Κοινωνία και την Χώρα, όταν δεν ΕΦΑΡΜΟΖΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΤΟΣ του κόμματος σου;

Τι έκανε λοιπόν η κ.α Φώφη Γεννηματά; Εξήγγειλε έκτακτο συνέδριο του κόμματος, καταργώντας στην ουσία τα εκλεγμένα του όργανα.

Σε ομιλία της στην Κοινοβουλευτική της Ομάδα, γεμάτη αιχμές ενάντια στην «ομάδα Ανδρουλάκη», η κ.α Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για μηχανισμούς, παλαιοκομματικές πρακτικές και παρασκηνιακές διεργασίες που γίνονται νύχτα με στόχο τη διάλυση του κόμματος, καθαίρεσε τον Στέφανο Ξεκαλάκη, αλλά και το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος. Έτσι, έκανε η ίδια αυτό το οποίο ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕ: Διέλυσε τα εκλεγμένα όργανα του κόμματος της.

«Δεν λύνονται έτσι οι πολιτικές διαφορές στα δημοκρατικά κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ δε μπορεί να λειτουργεί με διορισμένους.» επισήμανε ο καταργηθείς Γραμματέας Στέφανος Ξεκαλάκης, υπογραμμίζοντας- παρά την ΑΓΝΟΙΑ του ότι από την Ίδρυση του κόμματος το 1974 έως σήμερα, είναι αυτό το ΚΥΡΙΟ ΖΗΤΗΜΑ που το ΤΑΛΑΝΙΖΕΙ. 

Μακρά και επίπονη η πορεία προς την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, και για την Χώρα και εσωκομματικά …(για τα κόμματα που θεωρούνται από το Σύνταγμα της Χώρας ως «θεσμοί»…)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

e-mail: g.papagian3@yahoo
Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.