Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

15 χρόνια στην ΟΝΕ. Ποιος είναι ο απολογισμός. Ποιες προοπτικές υπάρχουν.

Κεντρική πολιτική εκδήλωση της ΧΔ οργανώνεται την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 7 το βράδυ στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20 στην Αθήνα.

ΘΕΜΑ: 15 χρόνια στην ΟΝΕ. Ποιος είναι ο απολογισμός. Ποιες προοπτικές υπάρχουν. 
Ανιχνεύουμε και οργανώνουμε λύσεις για το σήμερα και το μέλλον. 
Θα μιλήσουν και θα συζητήσουμε με τον Μανώλη Γλέζο, πρώην Ευρωβουλευτή, Νότη Μαριά και Νίκο Χουντή, ανεξάρτητους Ευρωβουλευτές.

Η σημερινή ελληνική Βουλή μπορεί να περιλαμβάνει πολλά κόμματα, αλλά έχει καταστεί μονοφωνική σε σχέση με τον «ευρωμονόδρομο» που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες. Και όσες δυνάμεις εμφανίζονται να τον αμφισβητούν, στην πραγματικότητα έχουν ενσωματωθεί και λειτουργούν συμπληρωματικά με το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα.
Σταδιακά, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γιγαντώθηκαν γραφειοκρατικοί μηχανισμοί και εξωθεσμικά όργανα, που ανοιχτά ακυρώνουν και παρακάμπτουν τη δημοκρατικά εκφρασμένη βούληση των λαών. Με εργαλείο το ευρώ και τη νομισματική πολιτική, επιβάλλουν την πολιτική της λιτότητας, της απαξίωσης του κοινωνικού κράτους, της σταδιακής εξαθλίωσης των πολλών και της συγκέντρωσης πλούτου στα χέρια λίγων. Στην κατεύθυνση αυτή, οι άρχουσες τάξεις των χωρών της Ε.Ε. έχουν αποδεχθεί και συντηρούν τη γερμανική επικυριαρχία.
Η Χ.Δ. αρνείται την καταστρεπτική πολιτική που επιβάλλουν ως μονόδρομο οι ευρωκράτες με εκβιασμούς, απειλές και τρομοκρατία. 
Εκεί που το πολιτικό σύστημα αδρανεί, κάνει έκκληση στους πολίτες να πάρουν πρωτοβουλία και να αναζητήσουν λύσεις και προτάσεις υπεύθυνες. 
Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας αυτής, οργανώνεται η εκδήλωση της 16ης Δεκεμβρίου. Για να γίνει ξεκάθαρο σε πρώτη φάση ποια ήταν τα πραγματικά οφέλη και οι πραγματικές επιπτώσεις της ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Να γίνει η απαγορευμένη συζήτηση του απολογισμού της επιλογής αυτής, που είχε θεωρηθεί αυτονόητη, μέχρι το σημείο το ευρώ να μεταβάλλεται σε «θεότητα» και αυτοσκοπό στον οποίο τα πάντα θυσιάζονται. 
Με αφετηρία τη συζήτηση αυτή θα ανοίξει ο δρόμος για την αναζήτηση των εναλλακτικών λύσεων που έχουν ανάγκη τόσο η χώρα, όσο και οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης. Ένας διάλογος στον οποίο η ΧΔ σκοπεύει να συμβάλει ενεργά.

Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου