Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Συμπατριώτες Φωκιανοί & Φωκιανές!!! Σας περιμένουμε όλους εκεί !!!

                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ





ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΩΚΑΙΑΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΦΩΚΑΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Συμπατριώτες Φωκιανοί & Φωκιανές !!!                         
                                         5-11-2016           
                                                                                                 

Στις 19 Νοεμβρίου ημέρα Σάββατο, στις 17.00 μμ, στην Παλαιά Φώκαια Σαρωνικού Αττικής στην Αιθουσα πολλαπλών χρήσεων Δημοτικού σχολείου επί της οδού Αχλαδέας, πραγματοποιούμε την δεύτερη από το 1922!  Πανελλήνια Συνάντηση (Αντάμωμα) των Φωκαέων απογόνων των Μικρασιατών προγόνων μας. 

Πέρυσι τον Οκτωβρη του 2015 κάναμε το πρώτο αντάμωμα αντιπροσώπων Φωκιανών στην Νέα Φώκαια Χαλκιδικής. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά και τέθηκαν οι βάσεις για να πραγματοποιηθεί μέσα σε ένα χρόνο η δεύτερη συνάντηση με πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή και με Πανελλαδική εμβέλεια. Σιωπή 100 χρόνων μεταξύ μας ήταν πολύ μεγάλο διάστημα. Τώρα έφτασε επιτέλους η στιγμή να γνωρισθούμε, να επικοινωνήσουμε, να οργανωθούμε σε συλλογικά όργανα για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στην μνήμη. Αυτήν την μνήμη που από το 1922 μας έχουν στερήσει οι πολιτικές εξουσίες στην Ελλάδα. Κανείς δεν πρέπει να λείψει από αυτό το Μικρασιάτικο Φωκιανό Πατριωτικό προσκλητήριο. !!!

Θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους Φωκιανοί -ές από Βόρειο Ελλάδα (Θεσ/κη Χαλκιδική), από το Μεσολόγγι, στην Αττική από αρκετές συνοικίες, από την Κρήτη, από την Λέσβο αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας.
Μέχρι σήμερα εμείς οι Φωκιανοί (αλλά και όλοι οι υπόλοιποι Μικρασιάτες) δεν ζήσαμε σε συνθήκες που να μας επιτρέψουν να γνωρίσουμε, ερμηνεύσουμε, οικοδομήσουμε την ιστορία μας και να την μεταβιβάσουμε στις επόμενες γενιές. Οσο εξαντλούνται οι μνήμες, οι διηγήσεις, η μετάδοση της γλώσσας από τους πρόσφυγες κυρίως πρώτης αλλά & δεύτερης γενιάς, δημιουργείται ένα κενό, στο οποίο υπεισέρχονται ξένα στοιχεία προς την δική μας Μικρασιάτικη ταυτότητα. Ο δρόμος της αλλοίωσης της μνήμης είναι ανοιχτός. Εμείς λοιπον οι Μικρασιάτες Φωκιανοί πρόσφυγες κυρίως τρίτης γενιάς αναλαμβάνουμε τα τελευταία χρόνια πρωτοβουλίες προκειμένου να ενώσουμε όλους τους συμπατριώτες μας και να αναδείξουμε την πολύ πλούσια ιστορική μας κληρονομιά, συμβάλλοντας και εμείς  από την μία στην διάσωση μιάς πολύ πλούσιας Μικρασιάτικης συνιστώσας του Ελληνισμού και αφετέρου με την ανάδειξη των σφαγών 1914 – 1922 στην ισχυροποίηση της ιστορικής ταυτότητας και του προοδευτικού Πατριωτικού αισθήματος.


Σας περιμένουμε όλους εκεί !!!

Ανάρτηση από: geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.