Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Για τον γελοίο Τούρκο είναι γελοίο το Καστελόριζο να έχει ΑΟΖ

 
Ζήτημα για το Καστελόριζο και τη δυνατότητα της Ελλάδας να επικαλείται το συγκεκριμένο νησί για τις θαλάσσιες ζώνες, έθεσε Τούρκος διπλωμάτης σε αναρτήσεις του στο Twitter. Σε μηνύματά του, ο Τσαγατάι Ερτσιγές, ανώτερο στέλεχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε ότι «είναι γελοίο να πιστεύεις» ότι το Καστελόριζο μπορεί να δημιουργήσει θαλάσσια ζώνη.
O Τούρκος διπλωμάτης ανήρτησε μάλιστα και χάρτη που απεικονίζει το Καστελόριζο. «Είναι γελοίο να πιστεύεις ότι ένα μικροσκοπικό νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων που βρίσκεται 2 χιλιόμετρα από τις ακτές της Τουρκίας και 570 χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, μπορεί να δημιουργήσει θαλάσσια ζώνη 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην ανατολική Μεσόγειο», έγραψε ο Τσαγατάι Ερτσιγές.
Υπενθυμίζεται ότι συνάντηση θα έχουν σήμερα αντιπροσωπείες της Ελλάδας και της Τουρκίας, στην Άγκυρα, στο πλαίσιο των τακτικών πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών. Επικεφαλής της σημερινής συνάντησης θα είναι ο γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλής Δεμίρης και ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Σεντάτ Ονάλ.


Asıl gülünç olan 🇹🇷’e 2km, 🇬🇷’a 570km uzaklıkta olan 10km2 boyutunda küçük bir adanın D.Akdeniz’de 40.000 km2 deniz yetki alanı yaratabileceğini düşünmektir.


ΠΗΓΗ: https://slpress.gr/snews/gia-ton-geloio-toyrko-einai-geloio-to-kastelorizo-na-echei-aoz/?fbclid=IwAR0GjA15z0NhfDR0WMc4L6q5Wx_yY_XTgxyFT0r-78t6v-81sKWXwRRtQKM
Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.