Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Εταιρείες δημοσκοπήσεων ή εταιρείες παραπλάνησης;

του Γιώργου Καραμπελιά
Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο κείμενό μας, πριν από δύο εβδομάδες, ένας βρώμικος πόλεμος διεξάγεται ενάντια στον συνδυασμό μας, «Αθήνα για την Ελλάδα», που συνεχίζεται και επεκτείνεται. Έχουμε ήδη αναφερθεί στη προσπάθεια αποσιώπησης της παρουσίας του συνδυασμού μας, από εφημερίδες, τηλεοράσεις και ηλεκτρονικά μέσα γενικότερα, η οποία γίνεται όλο και πιο έντονη, καθώς διαπιστώνεται η απήχηση την οποία βρίσκει ο συνδυασμός αυτός στους πολίτες της Αθήνας.
Και αυτή τη φορά ο αποκλεισμός είναι διαπαραταξιακός. Για πολλούς λόγους. Κατ’ αρχάς, διότι η εκλογική εμφάνιση και η επιτυχία ενός συνδυασμού του πατριωτικού δημοκρατικού χώρου στην Αθήνα αποτελεί πρόβλημα για ολόκληρο το διεφθαρμένο σύστημα που κυβερνάει τη χώρα και έχει μεταβάλει την Αθήνα σε «χωματερή της παγκοσμιοποίησης». Προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν την εμφάνιση ενός τέτοιου πόλου στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα. Διότι γνωρίζουν πολύ καλά πως η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών υιοθετεί τις απόψεις του δημοκρατικού πατριωτισμού και μόνο ο αποκλεισμός και η συκοφαντία επιτρέπουν στο κομματικό σύστημα να μακροημερεύει. Γι’ αυτό λοιπόν, με κάθε μέσο, αποκλεισμός.
Επιπλέον, έχουν ένα ακόμα σοβαρό λόγο για να μας αποκλείουν. Με το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι δήμαρχοι που θα εκλεγούν στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών δεν θα διαθέτουν πλέον πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Στο παρελθόν, αντίθετα, ο συνδυασμός που εξέλεγε δήμαρχο είχε αυτοδικαίως και την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Έτσι, πλέον, ο νέος δήμαρχος θα είναι υποχρεωμένος να διασφαλίζει και τη συναίνεση δημοτικών συμβούλων από άλλους συνδυασμούς για να μπορεί να περάσει οτιδήποτε από το δημοτικό συμβούλιο. Κατά συνέπεια, ακόμα και συνδυασμοί που θεωρούν βέβαιο πως θα διασφαλίσουν την πλειοψηφία, όπως εκείνος του Μπακογιάννη στην Αθήνα, επειδή δεν πρόκειται να συγκεντρώσουν πάνω από 50% στον πρώτο γύρο, κάνουν ό,τι μπορούν για να κερδίσουν και την παραμικρή ψήφο από τον πρώτο γύρο. Έτσι, όλα τα κόμματα, με τους μηχανισμούς που διαθέτουν, παρεμβαίνουν κατ’ εξοχήν στους δημοσιογράφους, στα ΜΜΕ και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων. Και αν στο παρελθόν ήταν δυνατό να χρησιμοποιούμε τους κομματικούς ανταγωνισμούς ώστε να έχουμε μια ελάχιστη πρόσβαση στα ΜΜΕ, σήμερα εκστρατεύουν όλοι εναντίον μας.

Δημοσιογράφοι που στο παρελθόν επιζητούσαν την επαφή μαζί μας, και κάποιοι χαρακτηρίζονταν και φίλοι μας, εξαφανίζονται ή ακόμα και ακυρώνουν προσυμφωνημένες συνεντεύξεις, ενώ οι τηλεοράσεις μάς αποκλείουν επιδεικτικά και σκανδαλωδώς. Τέλος, εταιρείες δημοσκοπήσεων μας αποκλείουν εντελώς παράνομα από τις σχετικές έρευνες, πράγμα που επιβεβαιώνει  την αξιοπιστία(!) που έχουν πολλές από αυτές. Όλοι οι Έλληνες αναφέρονται στην έλλειψη αξιοπιστίας των εταιρειών δημοσκοπήσεων. Εμείς το ζούμε πάνω στο πετσί μας και μπορούμε να το βεβαιώσουμε και μπροστά στα δικαστήρια αν χρειαστεί.
Πριν από δύο εβδομάδες, αναφερθήκαμε στην περίπτωση  της εταιρείας ΚΑΠΑ Research  και τον σκανδαλώδη αποκλεισμό του συνδυασμού μας από δημοσκοπική έρευνα που διεξήγε για τον δήμο της Αθήνας. Τώρα αναφερόμαστε σε ένα νέο κρούσμα από τα πολλά που έχουν υποπέσει στην αντίληψή μας. Η εταιρεία δημοσκοπήσεων RASS απέκλεισε και αυτή την υποψηφιότητά μας, όπως το διαπιστώσαμε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε «ερευνητής» της εταιρείας με ψηφοφόρο μας. Ο ψηφοφόρος μας τον ρώτησε γιατί δεν περιλαμβάνεται ο Συνδυασμός μας, τον οποίο και υποστηρίζει, στις σχετικές ερωτήσεις και αυτός του απάντησε πως «αγνοεί ακόμα και το όνομα του συνδυασμού και του υποψηφίου δημάρχου». Σε σχετική επικοινωνία μου με την εταιρεία και την κ. Μαρία Καρακλιούμη,  μας δήλωσε  πως αυτοί τα κάνουν όλα σωστά (!) και μας περιλαμβάνουν στις ερωτήσεις ενώ άλλη υπέυθυνη η κ. Κοντολέφα μας δήλωσε ανερυθρίαστα  μερικές ώρες αργότερα πως είναι δικαίωμα των εταιρειών να συμπεριλαμβάνουν στους υποψηφίους που αναφέρουν στους πολίτες όποιους θέλουν!  Τους δηλώσαμε ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε το ζήτημα αναπάντητο και προχωρήσαμε ήδη σε νομικές ενέργειες, με εξώδικο και προφανώς θα ακολουθήσουν και αγωγές κατά της εταιρείας και κατἀ οποιωνδήποτε δημοσιοποιήσουν τις σχετικές ψευδο-έρευνες, ενώ βεβαίως θα ακολουθήσουν και άλλες  κινήσεις μας αν χρειαστεί.
Γνωρίζουμε την αθλιότητα του συστήματος ενάντια στο οποίο παλεύουμε. Παραμένουν στην εξουσία την οποία έχουν διασφαλίσει από τα ντόπια και ξένα –προπαντός– αφεντικά τους, μέσω της διαφθοράς και της απάτης. Αυτή ενάντια στην οποία παλεύουμε για πάνω από πενήντα χρόνια. Όπως και αυτοί γνωρίζουν τους πραγματικούς αντιπάλους τους και μας συμπεριφέρονται αναλόγως. Γι’ αυτό και επαναλαμβάνουμε πως το μοναδικό όπλο που διαθέτουμε είναι να πολλαπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για να τους αποδείξουμε πως το ποτάμι έχει ξεκινήσει και τίποτε δεν μπορεί να το σταματήσει.
Παραθέτουμε το εξώδικο το οποίο αποστείλαμε ήδη στην εταιρεία και έπεται συνέχεια.
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.