Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

«Ο θάνατος της ομιλίας»: Ένα υπέροχο ταινιάκι για την επικοινωνία

Καφετέρια

Επικοινωνία είναι η διαδικασία της ανταλλαγής πληροφορίας μεταξύ δύο ή περισσοτέρων μερών για τα οποία η πληροφορία έχει νόημα, οπότε αποκτά νόημα και η ανταλλαγή της ως πράξη.

Η ανθρώπινη επικοινωνία (σπηλαιογραφίες, γλώσσα) αναπτύχθηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια εφόσον οι άνθρωποι ένιωθαν από νωρίς αυτήν την ανάγκη. Σήμερα η επικοινωνία παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή μας αφού ολόκληρη η καθημερινότητά μας εξαρτάται από αυτήν. Η επικοινωνία μεταξύ μας μπορεί να γίνει με νοήματα, με λέξεις και με γράμματα δηλαδή μπορεί να είναι νοηματική, προφορική ή γραπτή αντίστοιχα. Η επικοινωνία όμως μπορεί να είναι και προσχεδιασμένη μέσω διάφορων συσκευών. Η τηλεόραση, το τηλέφωνο και οποιαδήποτε άλλη συσκευή μας βοηθάει να επικοινωνούμε μεταξύ μας ακόμα και σε απόσταση,είναι ένα κομμάτι μιας προσχεδιασμένης επικοινωνίας η οποία γίνεται με τη βοήθεια της τηλεπικοινωνίας.

Με την τεχνολογική ανάπτυξη έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο σήμερα επικοινωνούμε. Ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι έχουν ενσωματώσει στον τρόπο επικοινωνίας μέσα και εφαρμογές όπως το facebook messenger, το viber, το whatsapp με τα οποία διέπουν και διαμεσολαβούν τις διαπροσωπικές τους σχέσης σε έντονο βαθμό.

Η εικόνα του νέου ανθρώπου να βρίσκεται κάθεται έξω σε μία καφετερία με εναν φίλο του και οι δύο αντί να έχουν διάδραση μεταξύ τους κάθονται σκυμμένοι πάνω από μια οθόνη κινητού και "τσατάρουν" δεσπόζει στις ημέρες μας.

Δείτε παρακάτω το βίντεο που έχει τίτλο "ο θάνατος της ομιλίας"

ΠΗΓΗ:  http://www.alfavita.gr
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.