Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

.. "έξω" πάμε καλά!





Με την επιτυχή εκτόξευση του τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου Hellas Sat 3, αποτέλεσμα της συνεργασίας της εταιρείας Hellas Sat με τον διεθνή δορυφορικό οργανισμό Inmarsat, ελάχιστα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα χθες από τη γαλλική Γουιάνα, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος των σε εξέλιξη επενδύσεων της άλλοτε αμιγώς ελληνικών συμφερόντων Hellas Sat, η οποία έχει αδειοδοτηθεί από το ελληνικό και κυπριακό Δημόσιο, ώστε να χρησιμοποιεί τις θέσεις Ελλάδας και Κύπρου στο Διάστημα.


Ο Hellas Sat 4, που μαζί με τον Hellas Sat 3 θα αντικαταστήσουν τον Hellas Sat 2, η «ζωή» του οποίου τελειώνει, προγραμματίζεται να εκτοξευτεί σε έναν περίπου χρόνο και θα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Hellas Sat με τη Σαουδική Αραβία. Ο Hellas Sat 3 εκτοξεύτηκε από τη γαλλική ARIANESPACE και αποτελεί επένδυση ύψους 150 εκατ. ευρώ από την πλευρά της Hellas Sat, η οποία, μετά την πώλησή της από τον ΟΤΕ το 2013, ανήκει στην ArabSat, κύριο πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών σε Μέση Ανατολή και Αφρική.



Η ελληνική κυβέρνηση διά των εκπροσώπων της ήταν παρούσα στην εκτόξευση του Hellas Sat 3 και αυτό εκτιμήθηκε ως ιδιαίτερα θετικό, στον βαθμό που θα υπάρξει συνέχεια στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας που σχετίζεται με το Διάστημα και θα συμβάλει σε ένα καλύτερο συντονισμό των πανεπιστημιακών και άλλων σχετικών φορέων με τον ιδιωτικό τομέα.

ΠΗΓΗ:
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.