ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ!!!
ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ!!!
ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΤΑΦΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ
ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!
ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟΙΚΙΑ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!!!
Καταπέλτης η έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού του κράτους
-Από τα μέσα του 2014 δεν θα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε το δημόσιο χρέος -Πρόταση για μείωση επιτοκίων και νέο «κούρεμα».
Μέτρα της τάξης των 6,7 δισ. ευρώ (3,5% του ΑΕΠ) ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) από την Ελλάδα, εκ των οποίων περίπου τα 2,9 δισ. ευρώ (1,5% του ΑΕΠ) θα πρέπει να υιοθετηθούν εντός του 2014.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Ταμείο στην έκθεσή του για την δημοσιονομική πολιτική, «στην Ελλάδα αναμένεται να επιτευχθεί μηδενικό πρωτογενές αποτέλεσμα το 2013», παρά το γεγονός ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014 προβλέπεται πλεόνασμα 344 εκατ. ευρώ. Και το Ταμείο συμπληρώνει πως «επιπλέον προσαρμογή έως το 2016 θα απαιτήσει επιπρόσθετα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των κερδών από την φορολογική διοίκηση, ίσα με 3,5% του ΑΕΠ».
Να σημειωθεί, ότι στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο του Αυγούστου προβλέπεται, ότι η Ελλάδα δεν θα χρειάζονταν να λάβει νέα μέτρα το 2014 και τα επιπλέον μέτρα της περιόδου 2015 – 2016 θα ήταν της τάξης των 4,1 δισ. ευρώ ή 2% του ΑΕΠ. Πλέον το Ταμείο θεωρεί ότι θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα της τάξης των 2,9 δισ. ευρώ το 2014 και επιπλέον 3,8 δισ. ευρώ τη διετία 2015 – 2016.
Επίσης, στην έκθεσή του το Ταμείο αναφέρει πως έχει καταγραφεί απόκλιση της τάξης 4,5% του ΑΕΠ στους φόρους έναντι του τι προβλεπόταν να εισπραχθεί. Η απόκλιση αυτή αποδίδεται στην απόκλιση κατά 2% του ΑΕΠ στους φόρους κατανάλωσης, κατά 2,8% του ΑΕΠ στη φορολογία εισοδήματος και κατά 1% του ΑΕΠ από τους φόρους που επιβαρύνουν τη μισθοδοσία. Αντιθέτως, όλοι οι άλλοι φόροι υπεραπόδωσαν κατά 1,3% του ΑΕΠ.
Έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού του κράτους
-Από τα μέσα του 2014 δεν θα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε το δημόσιο χρέος -Πρόταση για μείωση επιτοκίων και νέο «κούρεμα».
«Καταπέλτης» για την βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους αποτελεί η έκθεση που συνέταξε το γραφείο προϋπολογισμού του κράτους με θέμα «το δημόσιο χρέος μετά το τέλος του μνημονίου (2014)», καθώς γίνεται λόγος για νέα μέτρα, ενώ χαρακτηρίζεται «ψευδαίσθηση» η επιστροφή της χώρας στις αγορές μετά το 2014.
Στην 21 σελίδων έκθεση που εκπόνησε ομάδα εργασίας με επικεφαλής τον καθηγητή Π. Καζάκο, διαπιστώνεται ότι το χρέος δεν πρόκειται να τεθεί σε τροχιά μείωσης και να γίνει βιώσιμο ως το 2020 ή το 2022.
Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, «η τρέχουσα δανειακή σύμβαση με την τρόικα με όρους που περιλαμβάνονται στο "Μνημόνιο" λήγει το 2014. Τότε θα καταβληθεί η τελευταία δόση. Από το β΄ εξάμηνο 2014 οι πόροι που διαθέτει η χώρα δεν θα επαρκούν για να καλύψει τις υποχρεώσεις προς πληρωμή των τόκων για τα δάνεια που έχει λάβει.
Ειδικότερα, δεν θα επαρκεί το πρωτογενές πλεόνασμα (=περίσσευμα φόρων πάνω από τις δαπάνες) για την πληρωμή των τόκων. Κάπως απλά, η διαφορά μεταξύ τόκων και πρωτογενούς πλεονάσματος είναι το "δημοσιονομικό κενό".
Επίσημα το "δημοσιονομικό κενό" υπολογίζεται με βάση την τρέχουσα πολιτική προσαρμογής. Αν η τελευταία αλλάξει, πχ αν αυξηθούν οι κοινωνικές δαπάνες, τότε ceteris paribus το κενό γίνεται μεγαλύτερο και μαζί του οι δανειακές ανάγκες.
Το ίδιο ισχύει αν υπάρξει υστέρηση των φορολογικών εσόδων. Το ΔΝΤ προβλέπει ένα "δημοσιονομικό κενό" 4,4 δισ. ευρώ προς τα τέλη 2014 και επιπλέον 6,5 δισ. ευρώ το 2015, συνολικά 11 δισ. ευρώ».
Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, «η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι το κενό είναι μικρότερο, ελπίζοντας ότι θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 2,83 δισ. ευρώ. Όπως και να διαμορφωθεί τελικά, το "κενό" θα πρέπει να καλυφθεί, πράγμα που μπορεί να γίνει με νέο δανεισμό, μείωση των επιτοκίων και νέα μέτρα ή με έναν συνδυασμό όλων αυτών. Η κυβέρνηση αποκλείει νέα μέτρα.
Ας προσθέσουμε ότι το "κενό" διευρύνεται αν προσθέσουμε τις δαπάνες πληρωμής ληξιπρόθεσμων χρεών. Τότε μετονομάζεται σε "χρηματοδοτικό κενό". Η Ελλάδα δεν θα είναι εύκολο να δανεισθεί με λογικούς όρους από τις αγορές για να καλύψει το "κενό" αυτό, δηλαδή να πληρώσει τους τόκους και να αποπληρώσει ληξιπρόθεσμα δάνεια».
Όπως επισημαίνεται στην ίδια έκθεση, «μια συμφωνία για νέα δάνεια στήριξης ή και άλλες διευκολύνσεις (μείωση επιτοκίων κλπ) είναι η πιθανότερη λύση με τα σημερινά δεδομένα. Προβλέπονται άλλωστε στη δήλωση της Ευρωομάδας. Επίσης και συναφώς, η ελληνική πλευρά εξετάζει το ενδεχόμενο να καλύψει μέρος του δημοσιονομικού κενού με διάφορους τρόπους εκτός δανεισμού από τους εταίρους, ένας από τους οποίους είναι η προσφυγή στις "αγορές". Η τρόικα για τους δικούς της λόγους την παρακινεί προς αυτή την κατεύθυνση». Ωστόσο, το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, εκτιμά ότι «μια νέα δανειακή σύμβαση για το κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού δίνει μόνον προσωρινή λύση για ένα- δύο χρόνια και αναβάλλει την αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος που είναι ο όγκος του δημοσίου χρέους της χώρας».
Για την επεξεργασία των προτάσεών του, το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής λαμβάνει ως βασική παραδοχή ότι «το χρέος (και ο λόγος χρέους) δεν πρόκειται να τεθεί σε τροχιά μείωσης και να γίνει "βιώσιμο" ως το 2020 ή 2022 αποκλειστικά με εθνικές προσπάθειες αποταμίευσης (=δημιουργίας πρωτογενών πλεονασμάτων και ιδιωτικοποιήσεις), χωρίς οποιαδήποτε αναδιάρθρωση (=νέο "κούρεμα") ή και αναδιάταξη (=επιμήκυνση των περιόδων αποπληρωμής χρεών) και άλλες διευκολύνσεις».
Σύμφωνα με την έκθεση «η εξυπηρέτηση του χρέους ώστε να γίνει βιώσιμο μόνο με τις δικές μας δυνάμεις προϋποθέτει έναν συνδυασμό ρυθμών μεγέθυνσης και πρωτογενών πλεονασμάτων για πολλά χρόνια που όμως δεν είναι ρεαλιστικό να υποθέσουμε ότι θα επιτευχθούν. Θα προϋπέθετε επίσης δυνατότητα αναχρηματοδότησης από τις αγορές με ανεκτούς όρους».
Η έκθεση καταλήγει, παραθέτοντας εναλλακτικά σενάρια για τη μείωση του χρέους, συμπεριλαμβανομένων της μείωσης επιτοκίων και επέκτασης χρονικής διάρκειας, της αμοιβαιοποίησης μέρους του χρέους (ευρωομόλογα) και της διαγραφής μέρους αυτού.
Tα 28 νέα μέτρα σοκ της Τρόικας. Διάβαστε τι μας περιμένει
Να τί ζητάει η Τρόικα για τα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για 28 σκληρά μέτρα που έρχονται να αποτελειώσουν τους πολίτες σε ένα ήδη καθημαγμένο τοπίο.
Πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε:
1. Ο μισθός να καθορίζεται με Υπουργική απόφαση και όχι με νόμο !
2. Περικοπή στις επικουρικές συντάξεις.
3.Αμεση ρύθμιση του προβλήματος των ελλειμμάτων των Ταμείων
4.Αμεση ένταξη των στρατιωτικών στο ενιαίο μισθολόγιο.
5.Αύξηση της φορολογίας μέσω του νέου φορολογικού νόμου , αφού η πλήρης κατάργηση του αφορολογήτου θα συνοδευτεί με αύξηση προκαταβολής φόρου και αυξημένους συντελεστές.
6.Διατήρηση του φόρου ακινήτων μέσω ΔΕΗ, ή νέος νόμος για φορολογία ακινήτων που να φέρει 3,2 δις στα κράτος.
7. Μείωση των κοινωνικών παροχών σε φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις.
8. Κλείσιμο ΔΕΚΟ που δεν μπορούν να λειτουργήσουν αυτοτελώς.
9. Περιορισμός του αριθμού των νοσοκομείων –σχολείων και εφοριών
10. Αυτόματη επιβολή φορολογίας εκεί όπου υπάρχει πρόβλημα εσόδων.
11. Άμεση αύξηση του ΦΠΑ σε φως νερό τηλέφωνο , στην περίπτωση που μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση.
12. Αύξηση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.
13. Αύξηση της τιμής των εισιτηρίων 25%.
14. Αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.
15. Ένταξη των στρατιωτικών στο ενιαίο μισθολόγιο.
16. Άμεση απομάκρυνση 12.500 δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του 2014.
17. Περικοπή των δαπανών σε Δήμους και Κοινότητες, με ταυτόχρονη μείωση των δαοανών τους ιδίως σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς..
18..Αρση απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας άμεσα.
19. Αύξηση ορίου απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Σκληρό το μέτρο και ιδιαίτερα δυσχερές για την Ελληνική Κοινωνία.
20.Αμεση δημιουργία του Περιουσιολογίου για εντοπισμό της περιουσίας όλων και αύξηση φόρων.
21. .Να επεκταθεί έως τα 500 εύρο μεικτά η μείωση των μισθών, αφού έχουν διανυθεί μόνο τα 2/3 του δρόμου….
22. Να χορηγούνται συντάξεις στα 48% του τελικού μισθού και όχι στο 60% που θα ισχύει από το 2015.
23. Αν δεν παταχθεί η φοροδιαφυγή να παραμείνει ως έχει στο διηνεκές η Εισφορά Αλληλεγγύης
24. Θα καταστεί σκληρότερη η φορολογία των ακινήτων.
25. Να περικοπεί κάθε επίδομα από συνταξιούχους άνω των 500 εύρο, αλλά και κάθε μορφής επίδομα πάνω από το όριο της φτώχειας, που το τοποθετεί στα 500 εύρο..
26.Να καταργηθεί το εφ άπαξ στους Δημοσίους Υπαλλήλους.
27.Να διπλασιαστεί ο φόρος επιτηδεύματος στους επαγγελματίες, καθώς τα έσοδα μειώνονται δραματικά..
28. Να σταθεροποιηθούν οι αυξήσεις των φόρων στην ακίνητη περιουσία κατ έτος!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.